رفتن به محتوای اصلی
x

چاپ مقاله "بار بیماری پرفشاری خون در منطقه مدیترانه شرقی" در یکی از معتبرترین ژورنال های علمی دنیا

پژوهشکده قلب و عروق به عنوان یکی از مراکز همکار با سازمان جهانی بهداشت، از طرف این سازمان مامور به بررسی بار بیماری های مختلف قلبی- عروقی در منطقه مدیترانه شرقی گردید. در این راستا، مرکز تحقیقات پرفشاری خون، موفق گردید ماحصل پروژه بین المللی بررسی بار بیماری پرفشاری خون در منطقه مدیترانه شرقی را در قالب یک مقاله وزین، در یکی از معتبرترین ژورنال ها از خانواده ژورنالهای لنست به چاپ برساند.

گفتنی است در این مقاله علاوه بر چهار نفر از اعضای پژوهشکده قلب و عروق (دکتر نضال صراف زادگان، دکتر علیرضا خسروی، دکتر آسیه منصوری و دکتر کامران مهربانی)، 16 متخصص زبده از کشورهای مختلف در منطقه مدیترانه شرقی، 4 متخصص زبده از موسسه بین المللی بار جهانی بیماری ها و نیز سه تن از متخصصین شایسته در حیطه قلب و عروق از کشور کانادا به صورت فعال همکاری داشتند.

این بررسی نشان داد، شیوع، مرگ و میر و نیز سالهای زندگی تطبیق یافته با ناتوانی (DALY) در بیماری قلبی ناشی از پرفشاری خون (Hypertensive heart disease) در منطقه مدیترانه شرقی بالاتر از مقادیر جهانی است.

 چاقی، مصرف بالای سدیم و استفاده از الکل سه عامل خطری بودند که بیشترین سهم را در مرگ و میر مرتبط با این بیماری داشتند. به طور کلی بار این بیماری در بین کشورهای مختلف منطقه مدیترانه شرقی اختلاف زیادی دارد به گونه ای که کشورهای با وضعیت اقتصادی- اجتماعی بالاتر در این منطقه از نظر بار این بیماری وضعیت مطلوبتری نسبت به کشورهای با وضعیت اقتصادی- اجتماعی پایین تر داشتند.

با توجه به اهمیت بار این بیماری در منطقه ذکر شده، لازم است سیاست گزاران سلامت گام های جدی برای تنظیم سیاست های پیشگیری کننده موثری همچون اصلاح الگوهای تغذیه ای (بویژه کاهش مصرف نمک)، غربالگری فوری پرفشاری خون، ارائه درمان های ارزان و آسان پرفشاری خون (پلی پیل)، ارتقا اندازه گیری منظم فشارخون در منزل، افزایش آگاهی جامعه در مورد کشف زودرس پرفشاری خون، ایجاد تسهیلات برای فعالیت های ورزشی و مدیریت استرس برداشته شود.

لینک

https://www.thelancet.com/pdfs/journals/eclinm/PIIS2589-5370(23)00211-0.pdf

(دکتر آسیه منصوری عضو هیات علمی پژوهشکده قلب و عروق)