ارایه خدمات جهادی (درمانی، آموزشی و فرهنگی) در شهرهای بویین میاندشت و افوس

دومین اردوی جهادی کانون جهاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۴۰۱، (۴ الی ۶ خرداد‌ماه)، بمنظور بزرگداشت شهید دکتر سعید کاظمی آشتیانی، به مدت سه روز در منطقه بویین ‌و‌میاندشت برگزار شد.

این اردوی جهادی پس از اعلام نیاز شبکه بهداشت و درمان بویین میاندشت در سه حوزه درمانی، آموزشی و فرهنگی در شهرهای بویین و افوس و روستاهای اطراف آن‌ها در منطقه غرب استان اصفهان با حضور ۵۰ نفر از دانشجویان و متخصصین برگزار شد.

در این برنامه سه روزه، تیم‌های تخصصی درمانی در رشته‌های ارتوپدی، چشم‌ پزشکی، داخلی، زنان و زایمان، اطفال، طب ایرانی، ژنتیک و نیز تیم‌های دندانپزشکی مستقر در مراکز درمانی منطقه به درمان و مشاوره بیماران نیازمند پرداختند.

همچنین بطور همزمان، سه تیم سیاری متشکل از پزشک، دستیار درمان و سفیر فرهنگی، در سه شیفت با همکاری شبکه بهداشت بویین میاندشت، خانوارهای نیازمند و محروم دارای امراض صعب‌العلاج را ویزیت کرده و آنها را جهت اقدامات فراتر به مراجع مربوطه ارجاع دادند.

به همت جهادگران کانون جهاد سلامت طی سه روز مجموعاً به بیش از ۸۰۰ نفر از اهالی منطقه خدمات درمانی به ارزش تقریبی بیش از ۶۰۰ میلیون ریال ارائه شد که شامل موارد زیر می باشد:

-قریب به ۴۰۰ مورد خدمات پزشکی به ارزش ریالی حدود ۳۷۰ میلیون ریال

- بیش از ۴۰۰ مورد خدمات دندانپزشکی به ارزش ریالی حدود ۲۳۰ میلیون ریال

- افزون بر ۵۰ مورد هوم‌ویزیت (پزشکی سیار) به ارزش ریالی حدود ۴۰ میلیون ریال

سپس به همت جهادگران کانون جهاد سلامت، کارگاه‌هایی در راستای ارتقای سطح فرهنگ و سلامت عمومی اهالی منطقه  تحت عنوان های «تغذیه مناسب و راه‌های پیشگیری و غربالگری سرطان» ویژه عموم و«مهارت‌های فرزندپروری و تکامل کودک» ویژه والدینِ کودکان زیر ۱۰ سال  برگزار شد.

در بخش فرهنگی نیز برنامه‌هایی از قبیل: توزیع اقلام فرهنگی و آموزش بهداشت به کودکان و نوجوانان منطقه مراقبت معنوی بیماران توسط سفیران فرهنگی در قالب تیم‌های سیاری و برگزاری مراسم شب شهادت امام صادق علیه السلام با قرائت زیارت امین‌الله برای اهالی منطقه و نیز جهادگران حاضر در اردو طراحی و اجرا شد.

همچنین در بخش آموزش، دو جلسه مشاوره کنکور و پرسش و پاسخ جهت استفاده دانش‌آموزان منطقه در دو مرکز آموزشی مرجع در شهرهای بویین و افوس برگزار شد. در ضمنِ اجرای این جلسات، کتب کمک‌آموزشی کنکور اهدایی توسط دانشجویان در پی فراخوان پیشین کانون جهاد سلامت در کتابخانه‌های مرجع منطقه جهت استفاده عموم مستقر شد.

در این اردوی جهادی سه روزه، تعداد ۴۰ نفر از دانشجویان رشته‌های مختلف علوم پزشکی در کنار اساتید برجسته دانشگاه و متخصصین توانمند، متعهد و بااخلاق، کار گروهی، فعالیت‌های جهادی و مهارت‌های ارتباط با بیمار را فراگرفته و با محرومیت‌ها و مشکلات بهداشتی منطقه آشنا شدند.

آشنایی با خرده‌فرهنگ‌ها، تمایزات و تنوع اقوام و به ویژه سبک زندگی روستایی، جاذبه‌های طبیعی و گردشگری و جنبه‌های مختلف طب کلاسیک در مقایسه با طب ایرانی از دیگر دستاوردهای این اردوی جهادی سه روزه برای دانشجویان شرکت‌کننده بود.

شایان ذکر است به منظور جلوگیری از ازدحام بیماران و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، نوبت‌دهی و پذیرش بیماران بصورت کاملاً نظام‌مند مدیریت‌ شده و بر اساس نظام ارجاع و همچنین کمک تیم‌های غربالگری مستقر در مراکز مذکور، به اجرا گذاشته شد.