نشست خبری پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان در دانشگاه برگزار شد
دوشنبه 23 مهرماه نشست خبری پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان با حضور معاون فنی مرکز بهداشت استان، رئیس بیمارستان سیدالشهداء (ع)، مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر، مسئول ثبت سرطان دانشگاه، اساتید هیات علمی مرتبط و جمعی از اصحاب رسانه در محل معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه برگزار گردید.
در این نشست ضمن برشمردن اهداف این پویش، توضیحاتی در خصوص ماه جهانی اطلاع رسانی سرطان پستان ( ماه اکتبرمصادف با 9 مهر تا 9 آبان ماه) و اهمیت اطلاع رسانی صحیح ، افزایش سواد سلامت جامعه درخصوص این بیماری و خدمات رایگان غربالگری سرطان ها در کلیه مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی ارایه گردید.
دکتر پارسا طی سخنانی زنان را محور سلامت خانواده عنوان کرد و افزود: سلامت زنان ویژگیهای خاصی دارد، سلامتی آنها بیشترین تأثیر را بر سبک زندگی اعضای خانواده و فرزندان خود میگذارد. هرچه بیشتر بتوانیم زنان را آگاه کنیم، در جامعه سبک زندگی سالمتری خواهیم دید، همچنین تربیت نسل آینده با توجه به وضعیت جمعیت کشور و اهمیت جوانی میتواند اهمیت نقش زنان را در حوزه سلامت پررنگتر کند.
وی تصریح کرد: هفته سلامت زنان " ۲۴ تا ۳۰ مهرماه" است که هر سال از سوی وزارت بهداشت با یک شعار در راستای ارتقا و آگاهی جامعه و توجه بیشتر به سلامت این گروه برنامهریزی می شود، شعار امسال نیز «بانوی سال، مادر سال و نسل سال» می باشد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه یکی از عوامل مهم در حوزه سلامت زنان مسئله آسیبپذیری است، افزود: سرطان پستان با سلامت زنان پیوند دارد. هماکنون، طبق برنامه از ۹ مهرماه تا ۹ آبانماه با شعار «شما میتوانید نجاتیافته از سرطان پستان باشید، با آگاهی و خودمراقبتی» معرفی شده است.
وی با بیان اینکه در این شعار چند نکته نهفته است که مهمترین آن قابلدرمان بودن و پیشگیری از سرطان پستان است، تصریح کرد: زنان باید بدانند که سرطان پستان یکی از شایعترین سرطانها در کشور است، اما میتوان آن را زودهنگام شناسایی و درمان کرد. لازمه شناسایی سریع با اطلاع از عوامل اثرگذار در سرطان ممکن میشود. پیگشیری از آن نیز مستلزم آگاهی درخصوص این سرطان است؛
دکتر پارسا یادآور شد: برای تشخیص سرطان پستان گام اول اول معاینه توسط خود فرد است. گام دوم معاینه دقیقتر در واحدهای بهداشتی و در پایان، اگر نیاز بود فرد را به ماموگرافی و سونوگرافی ارجاع میدهند تا تشخیص زودهنگام سرطان محقق شود.
شایان ذکر است طی این نشست به سوالات مختلف خبرنگاران در خصوص آمار سرطان در استان، برنامه ها و خدمات دانشگاه علوم پزشکی و ظرفیت های درمانی استان پاسخ داده شد.