نشست خبری بمناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان برگزار شد

سه شنبه 10 بهمن ماه، همزمان با هفته ملی مبارزه با سرطان، نشست خبری با حضور رییس مرکز آموزشی درمانی سید الشهدا(ع)، مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌ها در دانشگاه و جمعی از اصحاب رسانه در دانشگاه برگزار شد.

در این نشست دکتر زهرا روانخواه مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌ها در دانشگاه طی سخنانی عواملی مانند سَبکِ زندگی ناسالم، اضافه وزن، آلاینده‌های سُموم کشاورزی، مصرف دخانیات، مشروبات الکلی، کم تحرکی و  آلودگی هوا در ابتلا به سرطان می توانند نقش داشته باشند.

وی، شایعترین سرطان‌ها در اصفهان را به ترتیب شامل سرطان سینه، پوست و روده بزرگ اعلام و اظهار کرد: بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ مورد جدید سرطان هر سال در استان شناسایی می‌شود و میزان بروز سرطان با شیب ملایم در حال افزایش است.

دکتر روانخواه، عنوان کرد: اصفهان حدود ۶ درصد از جمعیت ایران را در خود دارد که متاسفانه حدود هشت درصد از موارد سرطان‌های ثبت شده در کشور مربوط به این استان می باشد. همچنین طبق آخرین آمار، بیشترین میزان بروز سرطان در سطح استان مربوط به کلانشهر اصفهان(نزدیک به ۵۰ درصد موارد ثبت شده) و پس از آن مناطقی مانند شاهین‌شهر، شهرضا، نجف‌آباد، لنجان، بُرخوار، فلاورجان، خمینی شهر و مبارکه می باشد.

وی با اشاره به برنامه‌های غربالگری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای سرطان‌های سینه، روده بزرگ و دهانه رحم گفت: ۸۰ درصد از موارد سرطان سینه که در مراکز بهداشتی اصفهان تشخیص داده می‌شود، مربوط به مراحل اولیه است.

دکتر روانخواه به تحقیقی که در باره بروز سرطان سینه در میان زنان اصفهانی انجام شده است، اشاره کرد و افزود: طبق نتایج این تحقیق، تشخیص سرطان سینه در میان زنان روستایی بدلیل مراجعه آنها به پزشک خانواده و خانه‌های بهداشت، بیشتر در مراحل اولیه صورت می‌گیرد اما در میان زنان شهری بدلیل استقبال کمتر از برنامه‌های غربالگری، بیشتر موارد تشخیص سرطان مربوط به مراحل پیشرفته است.

مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌ها در معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: غربالگری روده بزرگ نیز برای مردان و زنان ۵۰ تا ۷۰ سال در مراکز بهداشتی و درمانی استان انجام و درباره علائم هشداردهنده آن آموزش‌های لازم ارائه می‌شود، در این غربالگری حدود ۴۱۰ هزار نفر در استان تاکنون مورد غربالگری سرطان روده بزرگ قرار گرفته‌اند که در بین آنها ۳۰۰ نفر مُبتلا به این سرطان و چهار هزار نفر دارای «پولیپ» (رشد غیرطبیعی سلول‌ها) شناسایی شده اند.

وی خاطرنشان کرد: غربالگری سرطان دهانه رحم نیز برای زنان متاهل ۳۰ تا ۶۰ سال در مراکز بهداشتی استان اصفهان انجام می‌ گیرد.

مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌ها در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به بُروز سرطان در کودکان گفت: از ۱۱ هزار و ۳۵۰ مورد سرطان ثبت شده در استان(طبق آمار رسمی سال ۱۳۹۸) ۱۹۷ مورد آن مربوط به کودکان است.

دکتر روانخواه، شایعترین سرطان در بین کودکان را خون(لوسمی) اعلام و اضافه کرد: نمی‌توان گفت که میزان بروز سرطان در میان کودکان افزایش ناگهانی یا خاصی یافته است بلکه همانگونه که سرطان در گروه‌های مختلف با شیب ملایم در حال رشد است، کودکان هم از این موضوع مُستثنا نیستند.

شایان ذکر است این نشست به مناسبت «هفته ملی مبارزه با سرطان» برگزار شد؛ هفتم تا پانزدهم بهمن امسال به این هفته با شعار «من مسوولم، برای پیشگیری از سرطان خودم، خانواده‌ام و جامعه‌ام» نامگذاری شده است.