تجلیل از ماماهای نمونه استان در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما

هجدهم اردیبهشت ماه، با حضور رییس و معاونین دانشگاه، فرمانده قرارگاه محرومیت زدایی نیروی زمینی محوری ارتش و جمعی از مسئولین مراکز بهداشتی درمانی، ضمن گرامیداشت روز جهانی ماما، از ماماهای نمونه استان تجلیل بعمل آمد.

در این مراسم دکتر شاهین شیرانی رییس دانشگاه طی سخنانی ضمن تشکر و قدردانی از زحمات و تلاش های ماماها بعنوان همکاران تیم سلامت در کنار مادران باردار، به جایگان آنان در حوزه سلامت کشور نیز تاکید نمود.

وی با توجه به اهمیت اجرای قانون جوانی جمعیت بیان کرد: فرصت زیادی تا بسته شدن پنجره جمعیتی کشور نمانده و تنها شش سال دیگر  وقت داریم که جمعیت جوان کشور را نسبت به جمعیت کل کشور متعادل کنیم، در غیر اینصورت برای نسل های بعدی دچار مشکل های متعددی خواهیم شد.

رییس دانشگاه همچنین بر نقش مهم ماماها در اطلاع رسانی و آگاه سازی اقشار مختلف جامعه در بحث فرزند آوری، اغنای افکار جوانان در مباحث ازدواج، تشکیل خانواده و فرزند آوری، تقویت و افزایش مراقبت های مادران باردار و ارایه مشاوره های لازم، تاکید نمود.

در ادامه دکتر محبوبه والیانی عضو هیات علمی و مدير گروه مامايي دانشگاه، در سخنان خود با آرزوی اینکه سال 1402 بهترین سال و سالی باشد برای رسیدن به اهداف بزرگ وزارت بهداشت در بحث فرزند آوری، اظهار نمود: با همت اساتید و دانشجویان مامایی دانشگاه، در راستای شعار روز جهانی ماما 1402 "ماما حامی فرزند آوری و سلامت خانواده" اقدامات و فعالیت های خوبی در سطح شهر اصفهان بخصوص مناطق محروم دارک و حصه خدماتی در جهت مشاوره، مراقبت، تشخیص و درمان و دارو درمانی بیماری های زنان برای مراجعه کنندگان انجام گرفت.

دکتر والیانی همچنین به برگزاری دوازدهمین سال کارناوال مامایی در اصفهان اشاره نمود که امسال ضمن مشاوره و دارو درمانی به بانوان، باکمک خیرین بن های 200 هزار تومانی خرید مواد غذایی به افراد و خانواده های محروم مراجعه کننده به کارناوال مامایی توزیع و اقدامی بی نظیر شکل گرفت. علاوه بر این، برای اولین بار همایش کشوری صیانت از جمعیت و فرزندآوری سالم در دانشگاه برگزار شد که در پانل های علمی بحث ها و پیشنهادات بسیار خوبی ارایه گردید.

مدير گروه مامايي دانشگاه گفت: در بحث قانون جوانی جمعیت و فرزندآوری، چاره ای نداریم که زایمان طبیعی، فیزیولوژیک و ایمن را تقویت کنیم، از ماماها  درجایگاه اصلی خودشان بهره ببریم و با همت و حمایت این عزیزان، برنامه را به شکل مناسبی اجرا کنیم.

وی در ادامه سخنان خود به ارایه مطالبی در خصوص تعرفه و پرداخت های حق الزحمه ماماها در زایمان های طبیعی، ترویج ماماهای خانواده و افزایش نیروهای طرحی، استخدام رسمی نیرو های مامایی، کنترل سقط ها و جلوگیری از مهاجرت ماماها، پرداخت.

لازم به ذکر است معاونین بهداشتی و درمان دانشگاه نیز طی سخنانی ضمن گرامیداشت این روز و تقدیر و تشکر از زحمات شبانه روزی ماماها در مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها، خدمات ماماها را در راستای افزایش و ارتقای یکی از مولفه های امید به زندگی در جامعه عنوان کردند که همه به نوعی مدیون خدمات این قشر هستند.

همچنین معاونین به مباحث کنترل مرگ و میر مادران باردار، وضعیت نیروهای مامایی قراردادی، رسیدگی و مراقبت های مادران باردار و پرداخت کارانه تشویقی به ماماها در حوزه زایمان طبیعی پرداختند.

شایان ذکر است در پایان مراسم، مسئولین از ماماهای نمونه استان با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تقدیر و تجلیل بعمل آوردند و همچنین لوح تقدیری از طرف دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به سرهنگ خلبان ولی رحمانی فرمانده قرارگاه محرومیت زدایی نیروی زمینی محوری ارتش به پاس زحمات جهادی ارتش در نظام سلامت به ایشان اعطا گردید.