دانشگاه مجری همایش کشوری صیانت از جمعیت وفرزندآوری سالم شد

سیزدهم اردیبهشت ماه، همایش کشوری "صیانت از جمعیت و فرزندآوری سالم" با حضور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، مدیر روابط عمومی و جمعی از پژوهشگران سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر" زهرا برومند"، دبیر علمی این همایش کشوری  گفت:  200 مقاله از کل کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده است که طی دو روز به شکل 23 سخنرانی و 46 پوستر ارائه می شود.

وی با بیان اینکه از نظر شاخص باروری وضعیت خوبی نداریم و آمار روی 1.7 درصد است و این عدد باید به 2.1 درصد برسد، اظهار نمود: کاهش فرزندآوری عوامل متعددی دارد که لازم است برای تشویق مردم هزینه های بارداری و زایمان را علاوه بر بخش دولتی در بخش های خصوصی نیز رایگان کرد و مرخصی زایمان را از 9 ماه به دو سال برای زنان شاغل افزایش داد.

دکتر برومند مقالات ارسال شده به این همایش را بر مبنای  18 محور عنوان کرد که شامل: عوامل اجتماعی، اعتقادی و فرهنگی موثر بر فرزندآوری، فرزندآوری در دانشجویان دختر و پسر و زنان شاغل، تجارب خوشایند و ناخوشایند مرتبط با فرزندآوری، عوامل بازدارند و تسهیل‌کننده فرزندآوری، تاثیر نگرش و عملکرد پرسنل بهداشتی بر فرزندآوری مراجعین، رعایت اصول اخلاقی در فرزندآوری، راهکارها و بسته های تشویقی در جهت فرزندآوری سالم، تاثیر کاهش جمعیت بر جامعه، فرزندآوری در گروه‌های خاص، تاخیر در ازدواج و فرزندآوری، تاثیر ناباروری برفرزندآوری، پیامدهای تک فرزندآوری، چالش‌های فرزندآوری، شیوه‌های فرزندپروری و هزینه های فرزندآوری  می باشد.

شایان ذکر است در این همایش ضمن برگزاری دو پانل علمی تخصصی، اساتید و شرکت کنندگان در خصوص باروری و فرزندآوری در زنان آسیب دیده، غربالگری، بارداری های پرخطر، سقط های القایی، مباحث روشهای پیشگیری از بارداری، ایجاد مراکز ریفرال مشاوره و دریافت خدمات باروری و ... به بحث و تبادلنظر پرداختند.