جلسه تخصصی پدافند زیستی استان به میزبانی دانشگاه برگزار شد

دوشنبه اول اسفندماه،  جلسه تخصصی پدافند زیستی استان به میزبانی دانشگاه و با حضور دکتر لطیفی معاون سلامت و پدافند زیستی سازمان پدافند غیرعامل کشور و رییس دانشگاه در محل تالار زیتون  واقع در مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی (EDC) دانشگاه برگزار گردید.

این جلسه تخصصی با توجه به استقرار نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور و مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بعنوان رئیس کارگروه پدافند زیستی استان در راستای پیشگیری از حوادث و مقابله با تهدیدات در حوزه های شش گانه ( انسان ،دام، نباتات، غذا و دارو،آب، محیط زیست و منابع طبیعی) برگزار شد.

دکتر زمانی رئیس پدافند غیرعامل دانشگاه طی سخنانی توضیحاتی در رابطه با مبانی تهدیدات حوزه های شش گانه پدافند زیستی ، (انسان ،دام ،نباتات ،غذا و دارو ،آب ،محیط زیست و منابع طبیعی )ارایه و سپس به تشریح نظام عملیاتی پدافند غیر عامل در حوزه زیستی پرداخت.

در همین راستا به اختصار نمایندگان بعضی  از سازمان های دعوت شده اعم از جهاد کشاورزی ،سازمان دامپزشکی ،سازمان محیط زیست ضمن تشریح برخی از تهدیدات متصور ،در حوزه فعالیت خود، از عملیاتی کردن بعضی از اقدامات پیشگیرانه در راستای کاهش میزان آسیب پذیری زیر ساخت های سازمان خود، مطالبی را عنوان نمودند.

همچنین مقرر گردید دقت نظر و رصد، پایش و هشدارهای به موقع احتمالی وقوع حوادث در زنجیره تأمین مواد غذایی، از ابتدای تولید و نظارت بر آن تا زمان مصرف، توسط اعضا و سازمان های مر بوطه صورت پذیرد.

لازم به ذکر است از جمله اقدامات سازمان های پیشگفت که درجلسه مطرح گردید می توان به  مبارزه با آفات نباتی متناسب با سال های خشکسالی و آبسالی -واکسیناسیون دام و طیور- سم پاشی مراکز دام و طیور -خونگیری و انجام تست های تشخیصی دام -پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام -پایش ایستگاه ها و بررسی تلفات حیوانات در مناطق حفاظت شده -ایجاد مراکز قرنطینه موقت حیات وحش-آب رسانی و تهیه علوفه حیوانات مناطق حفاظت شده اشاره نمود.