اکتبر، ماه آگاهی رسانی پیشگیری از سرطان پستان؛ خودآزمایی پستان را بیاموزید
بهترین شخصی که می تواند به طور مستمر مراقب سلامتی شما باشد، خودتان هستید. خودآزمایی پستان در منزل، بهترین شیوه در دسترسی است که می تواند شما را از مشکلات احتمالی پستان، آگاه سازد؛ بنابراین با دستورالعملی که در این مطلب به نگارش درآمده، خود چکاپ کنید.
به گزارش وبدا، مهمترین توصیه خودمراقبتی، انجام خود آزمایی پستان ها از سن 20 سالگی و به صورت ماهیانه است. بهترین زمان برای انجام معاینات پستان، هفته اول قاعدگی است. این خودآزمایی از طریق مشاهده و لمس قابل انجام است.
در نواحی که برنامه غربالگری منظمی وجود ندارد، بیش از 90 درصد تومورهای پستان، با همین خودآزمایی پستان شناسایی می شوند.
مراحل انجام خودآزمایی پستان به شرح زیر است:
1-مقابل آینه بایستید و دست ها را به پهلوها بزنید به طوری که شانه ها بالا کشیده شوند. به اندازه، شکل، رنگ و تورم پستانها توجه کنید. در صورت مشاهده هر گونه برآمدگی، فرورفتگی قسمتی از پوست یا نوک پستان، قرمزی، زخم و یا لکه و اگزمای پوستی، به پزشک مراجعه کنید.
2-دستها را بالا ببرید، به طوریکه به دو طرف سر بچسبند. در این مرحله نیز به دنبال تغییرات ظاهری به ویژه تغییرات زیر بغل بگردید.
3-کمی نوک پستان را فشار دهید. دقت کنید آیا مایعی از نوک یک یا هر دو پستان خارج می شود یا خیر. این ترشحات می تواند آبکی، شیری، خونی و یا مایعی زرد رنگ باشد.
4-دراز بکشید. دست راست خود را زیر سر گذاشته و با دست چپ پستان راست را لمس کنید. سپس دست چپ را زیر سر خود بگذارید و با دست راست پستان چپ را لمس کنید. حرکات دست باید چرخشی و دورانی باشد. این حرکت را از نوک پستان شروع کرده و به خارج حرکت کنید. مطمئن شوید که تمام قسمتهای پستان و زیر بغل را لمس کرد ه اید.
5- بایستید یا بنشینید. دست چپ خود را بالا برده و با دست راست قسمت انتهایی پستان چپ، جایی که به زیر بغل منتهی می شود را لمس کنید و برعکس.
در صورتی که هر یک از مشخصات غیر طبیعی در پستان خود مطابق آنچه که در بالا گفته شد را پیدا کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.