توسعه فضای فیزیکی بیمارستان شهید بهشتی مطالبه مردمی است
بیمارستان آموزشی درمانی شهید بهشتی اصفهان از سال 1357 بیمارستان اختصاصی زنان بوده و طی سالهای متمادی توسعه و به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان واگذار شد.
این بیمارستان تک تخصصی زنان با بهره گیری از پرسنلی مجرب در جهت حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه، خدمات تخصصی و فوق تخصصی زنان و زایمان را نه تنها به جمعیت تحت پوشش استان اصفهان بلکه به بیماران استانهای چهارمحال و بختیاری، خوزستان، یزد و دیگر استان ها را نیز ارائه می دهد. شایان ذکر است این مرکز در سال 1373 موفق به دریافت لوح دوستدار کودک از سوی وزارت متبوع گردید.
بیمارستان بهشتی با حدود 120 تخت فعال در سه بخش بستری، کلینیک و پاراکلینیک به بیماران ارائه خدمت می دهد که بخش های بستری آن شامل بخش جراحی زنان، مامایی(پست پارتوم)، بخش بارداری پر خطر، LDR ، بخش داخلی نوزادان و ICU، NICU می باشد.
بخشهای اورژانس، زایشگاه، اتاق عمل، درمان ناباروری و اتاق عمل نازایی از دیگربخش های فعال بیمارستان است.
باتوجه به اهمیت و جایگاه بیمارستان شهید بهشتی اصفهان در ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی زنان و زایمان با رئیس این بیمارستان به گفتگو نشستیم که به شرح ذیل آمده است.
-توسعه فضای فیزیکی بیمارستان شهید بهشتی مطالبه مردمی است
رئیس مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی اصفهان اشاره نمود که این مرکز تنها مرکز اختصاصی ریفرال زنان استان و منطقه بوده و کلیه خدمات درمانی به بیماران و همچنین خدمات آموزشی به دانشجویان پزشکی در رده های مختلف و سایرفراگیران در این مرکز، توسط بانوان هیات علمی ارائه می گردد.
دکتر صفورا روح الامین افزود: این بیمارستان تنها مرکز دولتی ارجاع اورژانس استان در رابطه با زنان و زایمان و تنها مرکز باروری و ناباروری دولتی است که علی رغم ارائه خدمات فوق تخصصی با محدودیت فضای فیزیکی شدید نیز روبرو است.
وی بیان کرد: این محدودیت باعث شده که در بسیاری از بخش ها با مشکل جدی در حوزه درمان مواجه شویم که از آن جمله میتوان به بخش NICU (مراقبتهای ویژه نوزادان) اشاره کرد . ایشان اذعان داشت؛ در بسیاری از مواقع به خاطر پر بودن تخت های این بخش مجبور به اعزام نوزادان نارس به بیمارستان الزهرا شدیم و به علت مشکلات پیش رو، ناچار به اعزام مادر باردار نیز می شویم که بسیاری از مراجعین از این اعزام گلایه مند هستند.
رئیس مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی اصفهان تعداد تخت های فعالNICU را 25 ( با لحاظ 5 تخت اکسترا در زمان پیک) و بخش داخلی نوزادان را 15 تخت عنوان کرد و بیان داشت: در اکثر بخش های درمانی با کمبود فضای فیزیکی مواجهیم و به غیر از محدودیت فضا، فرسودگی ساختمان نیز غالب شده و نیاز به بازسازی بیمارستان به صورت زیرساختی ضروری به نظر می رسد.
ساخت بیمارستان تمام تخصصی زنان در نقشه راه استان دیده شده است
وی با اشاره به اینکه در نقشه راه استان، ساخت یک بیمارستان تخصصی زنان دیده شده است که از جزئیات آن اطلاعی ندارم، افزود: در بیمارستان شهید بهشتی علاوه بر خدمات تخصصی زنان و زایمان در 5 رشته فوق تخصصی زنان نیز خدمات ارائه می شود که از آن جمله میتوان به فوق تخصص آنکولوژی و ارائه خدمات کولپوسکوپی به بیماران بدخیم سرطان رحم یا دهانه رحم ، فوق تخصص درمان ناباروری که در قالب خدمات کلینیکی ، ارائه خدمت می شود، اشاره کرد.
وی افزود: فوق تخصص جراحی درون بین زنان( لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی) که برای جراحی های کم تهاجمی راه اندازی شده از دیگر خدمات فوق تخصصی بوده که از سال 94 پویاتر شد و در این بخش علاوه بر سایر بیماران نیازمند این جراحی ها، برای بیماران با مشکلات پیچیده ناباروری ، بعنوان مکمل درمان ، خدمات جراحی لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی ، انجام می شود.
دکتر روح الامین گفت: پریناتالوژی از دیگر بخش های فوق تخصصی در این بیمارستان است که اقدامات درمانی برای بارداری های پرخطر که عمدتا مادران مبتلا به بیماری زمینهای همچون بیماریهای قلبی و دیابت هستند، انجام میگیرد و مشکلات رشد جنین توسط اساتید گروه ، درمان و حاملگیهای پر خطر را ختم به خیر کنند.
وی درمان اختلالات کف لگن را از دیگر درمان های فوق تخصصی این بیمارستان ذکر کرد و گفت: این بخش از حدود 5 سال پیش فعالتر شده و یکی از فوق تخصصهای مربوط به گروه زنان میشود.
رئیس مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی به دیگر گروه های آموزشی بیمارستان از جمله گروه نوزادان، پاتولوژی ، رادیولوژی و بیهوشی که به صورت 24 ساعت ارائه خدمات می دهند، اشاره کرد و افزود: آموزشی بودن بیمارستان نیز یکی دیگر از موارد گلایه بیماران است که این جزء جدایی ناپذیر کلیه مرکز آموزشی درمانی است.
وی تعداد تخت مصوب بیمارستان را 180 اعلام کرد و ادامه داد: هم اکنون بیمارستان با حدود 120 تخت فعال مشغول به ارائه خدمات است که از نظر نیروی انسانی تخصصی در بخش درمان ناباروری و تعدادی از بخش های اداری با مشکل مواجه است. هرچند طی سالهای گذشته امکان به کارگیری نیروهای طرحی وجود داشت اما حذف آنها باعث شده در ارائه خدمات با مشکلاتی مواجه شویم.
دکتر روح الامین مراجعه روزانه به اورژانس را بین 30 تا 40 ، کلینیک تخصصی را بین 150 تا 180 بیمار و میزان متوسط بستری اورژانسی را حدود 20 تا 25 و الکتیو(غیراورژانس) را بین 5 تا 7 اعلام کرد و گفت: درصد اشغال تخت بیمارستان حدود 70 درصد و میانگین اعمال جراحی ماهیانه حدود 500 مورد است.
وی از بروز بودن تجهیزات پزشکی در این مرکز خبر داد و افزود: اگر چه این بیمارستان مجهز به تجهیزات به روز است اما به خاطر استهلاک بالا نیاز به اضافه کردن تجهیزات جدید است که در این مسیر نیاز به حمایت های جدی دانشگاه و هیات امنای ارزی داریم.
رئیس مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی راه اندازی VIP برای جذب توریسم سلامت از کشورهای همجوار را در حالی ممکن خواند که فضای فیزیکی بیمارستان توسعه یابد. همچنین گفت: هم اکنون اجازه این کار نیست و امید است با توسعه کلینیک بیمارستان در 5 طبقه و کم شدن فشار کاری و تعدیل حجم بیماران ، بتوانیم در این راستا گامهای موثری برداریم.
وی با بیان اینکه بخش ناباروری از سال 96 بازسازی و فضای فیزیکی بهسازی و نوسازی شد و از سال 97 کلینیک باروری افتتاح شد، افزود: با بازسازی این بخش و به کارگیری فلوشیپ ناباروری، تعداد مراجعه کنندگان افزایش یافت .
دکتر روح الامین با اظهار اینکه اخیرا به گروه نازایی دو PHD بیولوژی تولید مثل اضافه شدند که روی نتایج درمان اثر مثبتی گذاشته است و موفقیت درمان ناباروری را افزایش داده است، ادامه داد: بر اساس سیاست حمایتی وزارت بهداشت از سال 98 مبنی بر حمایت 85 درصدی درمان زوجین نابارو و پوشش بیمه ای از نیمه دوم سال 1400 شاهد مراجعه تعداد کثیری از اقشار کم درآمد و محروم برای دریافت خدمات درمانی ناباروی شدیم که از مسیر دولتی تجربه والد شدن و فرزندآوری را پیدا کنند.
وی تصریح کرد: توسعه بخش درمان ناباروی، تامین نیروی انسانی متبحر ، تامین تجهیزات تخصصی به روز و در نتیجه افزایش مراقبت و رسیدگی بهتر ؛ ضمن افزایش ظرفیت پذیرش این گروه بیماران موجب افزایش رضایتمندی ایشان شده و قطعاً در راستای سیاست های افزایش جمعیت کشوری نیز موثر می باشد.