رفتن به محتوای اصلی
x

رونمایی از کتاب 5 انگشت اورژانسی در نشست خبری اورژانس اصفهان

27 دی ماه، دکتر حیدری سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان اصفهان در نشست خبری که در محل ستاد جدید اورژانس برگزار شد، اظهار کرد: اگر چه در خصوص آموزش و فرهنگ سازی اورژانس برای عموم مردم در این سالها اقدامات زیادی انجام شده است، اما همچنان جای خالی آموزش ویژه کودکان احساس می شود.

وی با اشاره بر آموزش کودکان و تاثیر این آموزش ها بر ارتقای فرهنگ عمومی جامعه ادامه داد: معمولا برای آموزش کودکان از روش هایی مانند نقاشی، قصه گویی و یا شعرخوانی استفاده می شود تا در فضایی جذاب تاثیر طولانی تری در مخاطب کودک ایجادکند.

دکترحیدری افزود: برای آموزش امدادخواهی به کودک از "الگوی 5 انگشت" می توان استفاده کرد که در کتاب 5 انگشت اورژانسی به آموزش این محتوا در قالب شعر و تصاویر کودکانه پرداخته شده است. در این روش هر انگشت معادل یک اقدام خاص می باشد بطوریکه در زمان حادثه کودک با نگاه کردن به انگشتان خود، اقدام لازم را به یاد آورده و انجام می دهد.

سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی استان تشریح کرد: بطور مثال مفهوم انگشت شست یعنی خوب به بیمار نگاه کن، انگشت اشاره: با صدای بلند صداش کن، انگشت میانی: اگر صداش زدی و جواب نداد تکانش بده و صداش بزن، انگشت حلقه: اگه جواب نداد یا دیدی حالش خوب نیست با شماره 115 تماس بگیر و در نهایت انگشت کوچک یعنی بیمار را در وضعیت راحت قرار بده و به توصیه های کارشناس اورژانس تا رسیدن نیروهای امدادی عمل کن.

وی با بیان اینکه مشکل اغلب امدادخواهان اورژانس عدم توان ارزیابی صحیح بیمار در زمان تماس با 115 می باشد ادامه داد: در این روش آموزشی اولا کودک با روش صحیح ارزیابی بیمار آشنا می شود و ثانیا با فرایند صحیح امدادخواهی. بطوریکه اول به ارزیابی بیمار می پردازد و بعد با اورژانس تماس می گیرد.

دکترحیدری به تلاش گردآورندگان کتاب اشاره کرد و گفت: این کتاب با تلاش واحد روابط عمومی اورژانس استان اصفهان توسط عباس عابدی و با اشعار آناهیتا مستاجران و تصویرگری امینه پارسا پور گرداوری و تدوین نهایی شده است.

سرپرست اورژانس پبش بیمارستانی استان اصفهان اذعان کرد: برای اجرایی شدن محتوای آموزشی این کتاب در پیش دبستانی ها و مهدکودکها، یک سری عروسکهای انگشتی با شخصیتهای متناسب با محتوای هر کدام طراحی و تولید شده است که بعنوان ابزار کمک آموزشی قابل استفاده برای مربیان می باشد.

-از ابتدای امسال تاکنون ۲۷۷ اصفهانی دچار گازگرفتگی و ۲۵ نفر هم جان خود را از دست دادند

دکتر حیدری در ادامه، بیشترین آمار فوتی از گازگرفتگی را از شهرستان اصفهان دانست و گفت: بیشترین حوادث گازگرفتگی در شهرستان‌های اصفهان، خمینی‌شهر و مبارکه گزارش شده است.
وی با بیان اینکه گاز مونوکسید کربن به دلیل تمایل به جذب بالای خون، فرد را در کوتاه‌ترین زمان مسموم می‌کند، گفت: تمایل جذب منوکسید کربن با خون ۲۰۰ برابر اکسیژن است.
وی افزود: علائم گاز گرفتگی به سرماخوردگی شباهت دارد که با سرگیجه، تهوع، سردرد، سرفه و سوزش چشم همراه است، اما باید پس از بروز این علائم اول محیط خانه را بررسی نمود.
دکتر حیدری گفت: در صورت بروز گاز گرفتگی ابتدا ضروری است فرد مسموم را از محیط دور کرد و پس از آن با اورژانس 115 تماس گرفت.
"رعایت نکات ایمنی در وسایل گاز سوز خانگی در پیشگیری از گاز گرفتگی ضروری است"