برگزاری همایش علمی پژوهشی "مدیریت، پیشگیری و درمان سوختگی" در دانشگاه
چهارشنبه 8 دی ماه، به همت مرکز آموزشی درمانی امام موسی کاظم (ع)، همایش علمی پژوهشی مدیریت، پیشگیری و درمان سوختگی با حضور اساتید، مسئولین، پرستاران و کادر درمان در تالار رویش دانشگاه برگزار شد.
در این همایش که با محورهای مدیریت نظام ارایه خدمات سوختگی، پیشگیری از سوختگی و درمان های نوین سوختگی برگزار شد، دکتر حقوقی استاد دانشکده پزشکی و دبیر علمی همایش، طی سخنانی برگزاری این همایش را بمنظور پرداختن به مباحث مدیریت سوختگی، انتقال بیماران سوختگی و هزینه های درمان آنها عنوان نمود که بصورت وبینار اساتیدی از تهران، شیراز، رشت و اصفهان نیز در این همایش شرکت و سخنرانی می نمایند.
وی افزود: مهمترین اصل در سوختگی بحث پیشگیری می باشد و ما بایستی به همین سمت پیش برویم چراکه وقتی سوختگی اتفاق می افتد، راه های درمان طولانی باید سپری شود تا فرد بتواند بخشی از فرم ظاهری خود را بدست آورد.
همچنین دکتر نسرین شعربافچی زاده عضو هیات علمی دانشگاه و معاون پژوهشی بیمارستان امام موسی کاظم (ع) در حاشیه این همایش، به هدف برگزاری این مجموعه همایش های پیشگیری از سوختگی با توجه به روز ملی پیشگیری از سوختگی (اول دی ماه) اشاره نمود و افزود: موضوع سوختگی با شرایط اقتصادی و اجتماعی فرد سوخته بسیار ارتباط تنگاتنگی دارد و به همین منظور مسئولین بایستی به شرایط بیماران سوختگی و آنچه که برای پیشگیری از آن باید انجام بگیرد، آگاه شوند.
وی اظهار نمود: زمانی که سوختگی اتفاق بیفتد چون پوست از بین رفته و دیگر آن را نداریم و نمی توانیم پوست را تولید یا جایگزین نماییم، فرد با یکسری مسایل اجتماعی و دفرمینگ هایی در شکل ظاهری خود روبرو می شود که ممکن است محدودیت اعضایی یا کناره گیری از اجتماع را برای فرد داشته باشد.
دکتر نسرین شعربافچی زاده در ادامه افزود: درمان سوختگی بسیار زمانبر و هزینه بالایی دارد، از این رو باید به موضوع پیشگیری و مدیریت مجموعه عواملی که در سوختگی و نظام ارایه خدمات به بیماران در ارتباط است اهمیت داده و با متدهای به روز دنیا برای درمان های مختلف سوختگی آشنایی داشته باشیم.
شایان ذکر است در این همایش از ترجمه کتاب total burn توسط واحد تحقیق و توسعه بیمارستان، جمعی از پرستاران و ویراستاری دکتر کرباسی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه با موضوع پرستاری در بحث سوختگی، رونمایی گردید.
گفتنی است در این همایش با تشکیل پانل های علمی، اساتید و سخنرانان به مباحثی با موضوعات: چالشهای مدیریت خدمات سوختگی، سیمای هزینه های بیمارستان سوختگی، مدیریت سوختگی، استراتژی پانسمان زخم های سوختگی، مدیریت اسکار سوختگی و کووید، درمان طبی و جراحی، زمان دبریدمان، معرفی پروژه ثبت بیماران سوختگی، بررسی تاثیر آموزش تکنیک تنفس آرام بر کنترل درد در زمان تعویض پانسمان سوختگی، راهکارهای پیشگیری از سوختگی، اعزام استاندارد بیمار سوختگی، پیشگیری از انواع سوختگی و ضرورت فیزیوتراپی در سوختگی، پرداختند.