در سال جاری: اجرای عملیات کنترل سالک به وسعت 150000 هکتار در 36 کانون مطرح تحت پوشش دانشگاه

مهندس رمضانپور کارشناس مسئول بیماری سالک دانشگاه طی گفتگویی در خصوص وضعیت یکساله برنامه عملیاتی کنترل سالک استان، اظهار نمود: در سال 99 ، معاونت بهداشتی دانشگاه مانند روال سالهای قبل در 4 مرحله عملیات و با بکارگیری 10600 نفر روزکار توانست در وسعت 150000 هکتار در 36 کانون مطرح تحت پوشش، مداخله نماید.

وی افزود: این برنامه عملیاتی به همت معاونت بهداشتی دانشگاه، شبکه های بهداشتی درمانی درگیر مانند شهرستان های اردستان، نطنز، برخوار، شاهین شهر و میمه و مراکز بهداشت شماره 1 و 2 اصفهان، از سال 1387 تاکنون در حال اجراست که با بکارگیری 145 هزار نفر روزکار در 700 هزار هکتار و  90 کانون آلوده در مناطقی که افزایش موارد بیماری سالک  و اپیدمی سالک در سطح استان وجود دارد،  مهار می شود.

مهندس رمضانپور بودجه اختصاص داده شده به برنامه عملیاتی کنترل سالک دانشگاه در سال جاری را 25 میلیارد ریال عنوان نمود که شامل برنامه هایی از قبیل سم پاشی، مه پاشی، برنامه های آموزشی، توزیع اقلام حفاظت فردی در بین مردم مناطق حساس و ... می باشد.

کارشناس مسئول بیماری سالک دانشگاه در ادامه تصریح کرد: در برنامه کنترل سالک و مهارسازی آن به همکاری های برون و درون بخشی مانند بخشداری ها، استانداری، شهرداریها، جهاد کشاورزی و اداره محیط زیست نیازمندیم چراکه در یکسری اقدامات از قیبل جونده کشی، طعمه گذاری و ... دانشگاه نیاز به کمک و همکاری این نهادها دارد.

مهندس رمضانپور با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی از مطرح ترین دانشگاه ها در حوزه کنترل سالک روستایی می باشد، افزود: در کل کشور 18 استان، 37 دانشگاه و 143 شهرستان با 1916 کانون آلوده، درگیر سالک و کنترل آن هستند.

وی آمار مبتلایان استان اصفهان به بیماری سالک در سال جاری را2400 مورد عنوان کرد که کاهش قابل قبولی نسبت به سالهای قبل که حدود 4 الی 5000 نفر مبتلا به سالک بودند، داشته ایم.