رفتن به محتوای اصلی
x

در آخرین هفته از آذرماه پژوهش:برگزاری رویداد ایستادن پای پژوهش و همایش ملی مجازی دستاوردهای پژوهشی کووید-۱۹

رویداد ایستادن پای پژوهش، پنج شنبه ۲۷ آذرماه، با بیان مقدمه ای بر ضرورت، به معنای صبر و ایستادگی و پایداری برای تحقق یک هدف و با تاکید بر نقش آن در رشد علمی برگزار شد.

دکتر طاهره چنگیز، در ویژه برنامه آذرماه پژوهش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با موضوع «ایستادن پای پژوهش» و بزرگداشت شهید محسن فخری زاده به عنوان پژوهشگری که تا پای جان پای پژوهش ایستاد، اظهار کرد: ایستادگی پای پژوهش نشان می دهد که پژوهش یک مورد لوکس و فانتزی نیست، بلکه این ما پژوهشگران هستیم که با انتخاب دردمندانه و مسئولانه یک موضوع و مشکل واقعی و حل مسئولانه آن می توانیم جایگاه پژوهش را در جامعه تبیین کنیم.

وی افزود: اینکه تصور کنیم پژوهش یک موضوع خنثی و بی هدف است که اگر نباشد هم اتفاقی نمی افتد، آفتی برای پژوهش است و اگر بعضی افراد دیدگاهی این چنینی دارند، به دلیل عملکرد منفعل بعضی از پژوهشگران است که نباید اینگونه باشد.

رئیس دانشگاه ادامه داد: اگر نتوانیم نشان دهیم پژوهشی که عرضه می کنیم تا چه اندازه، ارزش دارد، نمی توانیم انتظار بازخورد خوب از دریافت کنندگان نتایج پژوهش داشته باشیم.

دکتر چنگیز با اشاره به ترور ناجوانمردانه شهید فخری زاده تصریح کرد: در کشور نمونه هایی همچون دکتر فخری زاده نیاز است که با پژوهشگری و فناوری امنیت ملی را به ارمغان بیاورند. این افراد به واقع شهدای تحقیقات هستند و برای جامعه پژوهشگران همچون یک فانوس دریایی هستند.

وی اضافه کرد: اگر به انتخاب مسئله واقعی و ایستادن تا پای جان برای پژوهش نه به چشم تشریفات و بلکه حل یک مسئله نگاه شود، درسی است که از شهید فخری زاده می گیریم و جامعه آکادمیک باید بتواند در این سمت حرکت کند.

برای موفقیت پژوهش به افرادی نیاز داریم که تا پای جان برای آن بایستند

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این برنامه افزایش کمی مقالات را آفتی جدی برای پژوهش کشور دانست و اظهار کرد: بارها از خود پرسیده ام که آسیب ها و تهدیدهایی که باعث می شود با پژوهش به نتیجه نرسیم چیست؟

دکتر شقایق حق جو جوانمرد با بیان اینکه گاهی گفته می شود به اندازه کافی در پژوهش موفق نیستیم و به خصوص در پاندمی کرونا این بحث بسیار مطرح شد، گفت: اگر قرار باشد پژوهش اثرگذار باشد باید ویژگی هایی داشته باشد، که این سوال مطرح می شود که این ویژگی ها چیست؟

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: در جاهایی که خوب عمل نکرده ایم به این دلیل است که زیرساخت های لازم را نداشتیم، خوب نکوشیده ایم و از ابزار اولیه برای حل مسئله واقعی جامعه استفاده نکرده ایم.

به گفته حق جوی متاسفانه فرهنگی غلط در جامعه این روزها حاکم شده که همه در صدد این هستند به سرعت به موفقیت برسند. این معضل تهدید کننده دستاوردهای آکادمیک کشور است.

وی افزود: هر کاری برای اینکه نتیجه بدهد به افرادی نیاز دارد که تا پای جان در آن ایستاده باشند.

 

 حجت الاسلام و المسلمین دکتر زائری همچنین در مورد اهمیت پشتکار و مداومت و کار طولانی مدت در حصول هر نتیجه ای به ویژه دستاوردهای علمی مطالبی ارائه نمود.

سخنران ویژه آخر این رویداد مهندس مهدی فخری زاده فرزند شهید محسن فخری زاده بودند که حضار را با منش و روش این شهید دانشمند آشنا نمود و بر پایدار و پیوسته نگه داشتن مسیر فعالیت های علمی ایشان تاکید کرد.

جلسه با مشارکت شرکت کنندگان و تاکید بر ضرورت مفهوم استقامت و پشتکار برای حصول رشد فردی و علمی پایان یافت.

نقش آن در رشد علمی آغاز شد.

لازم به ذکر است علم یک موجود اجتماعی است که در طول تاریخ با تلاشها و درک دینامیک پدیده ها شکل میگیرد و پیش میرود و درک ما را از مسائل اطرافمان متحول می‌کند، بنابراین ممکن است برای مساله های قدیمی راه حل بهتری ارائه بدهد یا برای مساله های حل نشده راه حل پیدا کند.

 

شایان ذکر است معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، سه‌شنبه ۲۵ آذرماه، در آخرین هفته از آذرماه پژوهش، همایش ملی دستاوردهای پژوهشی کووید-۱۹ کشور را با هدف به اشتراک‌گذاری دستاوردهای پژوهشی، نقد منصفانه آنها و رسیدن به یک پاسخ قابل قبول برای حل مجهولات متعدد مواجهه با طغیان ویروس کرونا در سه محور اپیدمیولوژی، یافته‌های بالینی و آزمایشگاهی، و سلامت عمومی برگزار نمود.

دکتر علی‌اکبر حق‌دوست رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مبارزه با کرونا، دکتر مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا و دکتر مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران سخنران کلیدی محورهای این همایش بودند که در ابتدای هر پنل به ایراد سخنرانی پرداختند.

در این همایش ۲۲۸ مقاله از ۴۹ دانشگاه کشور دریافت شد که در نهایت ۱۸۵ مقاله پذیرفته شد و ۱۸ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۶۷ مقاله به صورت پوستر ارائه شدند.