رفتن به محتوای اصلی
x

نیاز مراکز درمانی و بیماران اصفهانی به کپسول و دستگاه‌های اکسیژن‌ساز

معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان از نیاز مراکز درمانی به حداقل ۲ هزار کپسول ۴۰ لیتری و ۲۵۰ دستگاه اکسیژن ساز خبر داد و خواستار مشارکت مردم در نذر سلامت برای تامین نیاز مراکز درمانی و بیماران شد.

دکتر کمال حیدری در گفت و گویی، با اشاره به اینکه در روزهای ابتدای شیوع ویروس کرونا تصور می شد این وضعیت تا یکی دو ماه ادامه داشته باشد، اظهار کرد: متاسفانه شیوع ویروس در جامعه روز به روز بیشتر شد و بار سنگینی به دوش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گذاشت.

وی با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا علاوه بر فشار مضاعفی که به کارکنان بهداشت و درمان استان تحمیل کرده، از لحاظ مالی نیز دانشگاه علوم پزشکی را تحت فشار قرار داده است، گفت: در حال حاضر هزینه سنگینی صرف تامین تجهیزات مورد نیاز بیمارستان ها می شود، به طوری که هر هفته ۵ میلیارد تومان هزینه تامین وسایل حفاظتی برای کارکنان درمانی است.

معاون بهداشتی دانشگاه افزود: بسیاری از درآمدهای دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان نیز در این دوران کاهش یافته، چرا که بسیاری از بیمارستان ها در این شرایط فقط بیمار کرونایی پذیرش می کنند و با اشغال تخت های بیمارستانی، اعمال جراحی و مراجعات مردم کمتر شده و درآمد بیمارستان ها به شدت کاهش یافته است.

وی یکی از مصوبات ستاد مقابله با کرونا استان را راه اندازی نذر سلامت برای تقویت بخش بهداشت و درمان با استفاده از ظرفیت خیران اعلام کرد و گفت: این وظیفه به مجمع خیرین بهداشت و سلامت امام هادی(ع) استان اصفهان واگذار شد. خیران می توانند کمک های خود در بخش های مختلف اعم از تامین لباس های محافظتی، اقلام غذایی برای بیماران یا کادر بیمارستان ها و یا تجهیزات پزشکی را از طریق مجمع خیرین بهداشت و سلامت امام هادی(ع) اهدا کنند.

دکتر حیدری با بیان اینکه متاسفانه روز به روز بیماری در حال گسترش است و افراد بیشتری به تخت های بستری بیمارستان ها نیاز پیدا می کنند، تصریح کرد: این درحالی است که ظرفیت تخت های بیمارستانی محدود است، براین اساس راهکاری پیش بینی شده تا افرادی که نیازی به بستری در بیمارستان ندارند و یا خطر بیماری رفع شده، با تامین کپسول و دستگاه های اکسیژن ساز در منزل بستری شوند.

رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به هزینه زیاد کپسول و دستگاه های اکسیژن ساز، گفت: اگر کسی بتواند این دستگاه ها را به مجمع خیرین بهداشت و سلامت امام هادی(ع) هدیه کند می توانیم به صورت امانت در اختیار بیماران قرار دهیم تا در این دوران فشار مضاعفی بابت تهیه این وسایل به بیماران تحمیل نشود.

وی ادامه داد: شهروندان می توانند برای مشارکت در تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیماران به صورت متمرکز و از طریق مجمع خیرین بهداشت و سلامت امام هادی(ع) در این امر خداپسندانه مشارکت کنند تا تجهیزات خریداری شده از طریق بیمارستان ها و گروه های مردمی که به ما کمک می کنند در بین بیمارانی که امکان مرخص شدن آنها از بیمارستان وجود دارد و یا بیماران نیازمند این تجهیزات در منزل توزیع شود.

معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه در مرحله اول حداقل به ۲ هزار کپسول ۴۰ لیتری و ۲۵۰ دستگاه اکسیژن ساز نیاز داریم، افزود: دستگاه های مانومتر، پالس اکسیمتر، اکسیژن سنج و دستگاه های دستگاه بای پپ از دیگر تجهیزات مورد نیاز است. در عین حال که می توان یکسری از تخت های معمولی بیمارستان ها را برای تامین اکسیژن بیماران مجهز کرد، اما دانشگاه امکان فراهم کردن این تجهیزات را ندارد و مردم باید به میدان بیایند.

وی ادامه داد: ممکن است برخی افراد در گذشته بیماری داشته و دستگاه هایی تهیه کرده بودند، در این شرایط می توانند این تجهیزات را به صورت امانت در اختیار جبهه سلامت قرار دهند تا بتوانیم این بحران را مدیریت کنیم.

دکتر حیدری با اشاره به اینکه برخی هیئت های مذهبی تماس گرفته و دستگاه های اکسیژن ساز مورد نیاز را تامین می کنند، افزود: با این وجود هنوز نیاز زیادی در استان وجود دارد که تامین آن در توان مالی دانشگاه علوم پزشکی نیست و مردم می توانند با مشارکت در نذر سلامت به یاری بیماران بشتابند.

به گفته وی، تجهیزات پزشکی که با همت مردم تامین می شود به سرعت در اختیار بیمارستان هایی قرار می گیرد که برای استفاده از این کمک ها و خدمت رسانی به بیماران لحظه شماری می کنند.

رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به شکل گیری قرارگاه عملیاتی حافظان سلامت با نام سردار سلیمانی در اصفهان، گفت: حافظان سلامت در محلات شهر حضور پیدا کرده و از حال مردم مطلع می شوند تا اگر بیماری هست آموزش و کمک های لازم را به او بدهند تا در صورت نیاز به بیمارستان برود و یا اگر کپسول اکسیژن و امکاناتی نیاز دارند به دست آنها برسانند.

وی بیان اینکه باتوجه به گسترش بیماری تلاش می کنیم با همکاری بسیج و گروه های مردمی حامی سلامت جلوی بحران را بگیریم، تصریح کرد: باید کمک کنیم تخت های بیمارستانی خالی شده و فرصت خدمات رسانی به بیماران بدخیم وجود داشته باشد.

دکتر حیدری یکی از دلایل بالا رفتن میزان مرگ و میر بر اثر بیماری کووید۱۹ را جدا از اینکه افراد زیادی به این بیماری مبتلا شده اند، از دست رفتن زمان طلایی درمان دانست و افزود: متاسفانه برخی بیماران وقتی به مراکز درمانی مراجعه می کنند که کار از کار گذاشته و یا درمان نادرست را دنبال می کنند. اما تلاش می کنیم با حضور درب منازل مردم، وضعیت افراد به صورت رایگان رصد شود تا دچار عارضه ای نشوند.

رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان در بخش پایانی سخنانش به راه های مشارکت در نذر سلامت اشاره و خاطرنشان کرد: مردم می توانند از طریق #۳۲۲۳*۷۸۰* و همچنین شماره حساب ۱۹۷۹۱۴۵۱۱۳ و شماره کارت ۶۱۰۴۳۳۷۴۲۷۸۹۱۷۷۳ بانک ملت و شماره حساب ۱۸۱۶۸۰۰۲۸۰۰۱۰ و شماره کارت ۵۸۹۲۱۰۷۰۰۰۲۴۹۶۱۸ بانک سپه به نام مجمع خیرین بهداشت و سلامت امام هادی(ع) در این امر خداپسندانه مشارکت کنند.

کمک های نقدی براساس اولویت و نیازهای مراکز درمانی از شرکت های معتبر به صورت انبوه و با قیمت مناسب تر خریداری شده و در اختیار بیماران قرار می گیرد.