لغو اعمال جراحی الکتیو در بیمارستان ها از سوی معاونت درمان دانشگاه

در پی اعلام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص لغو اعمال جراحی الکتیو و سؤالات مکرر عموم مردم و بیمارستان‌ها، موارد زیر به آگاهی می‌رسد:

۱- در روزهای اخیر اپیدمی کووید۱۹ در استان شدت گرفته و افزایش چشمگیر تعداد بیماران را شاهد هستیم. به‌گونه‌ای که در روز بیش از ۱۰۰۰ بیمار جدید در استان شناسایی می‌شوند و بیش از ۲۰۰ نفر در هر ۲۴ ساعت در بیمارستان‌ها بستری می‌گردند.

۲- تعدادِ زیاد بیمار نیازمند بستری، از یک سو‌ نیاز به تخت‌های بستری را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر به‌دلیل محدودیت تخت‌های بستری ارائه‌ی خدمات به بیماران اورژانسی و درمان بیماران سرطانی را با چالش مواجه می‌سازد. بدیهی است که ادامه‌ی انجام جراحی‌های الکتیو در بیمارستان‌ها این مشکلات را تشدید می‌کند.

۳- ارائه‌ی خدمات به بیماران الکتیو در فضای بیمارستان‌ها در چنین سطح از گسترش بیماری در استان که عملاً خود نیزگرفتار کووید بوده یا خواهند شد، احتمال آلودگی بیماران به کووید را افزایش می‌دهد و مترتبِ عواقب و  آسیب‌های حقوقی برای همکاران و بیمارستان‌ها خواهد بود.

۴- با افزایش تعداد بیماران بستری، آلودگی و ابتلای کادر درمان هم افزایش چشگیر داشته و منجر به خروج آنان از چرخه‌ی خدمت‌رسانی شده است. بی شک حفاظت پرسنل درمان در برابر آسیب‌ها از الویت‌های جدی است که لازمه حفظ امکان خدمت‌رسانی ضروری به بیماران نیازمند هم می‌باشد.

۵- در روزهای آینده روند گسترش بیماری با دقت رصد خواهد شد و ممنوعیت‌های اِعمال شده با کاهش تعداد بیماران و بروز سیر نزولی در آمار به تدریج  رفع خواهد گردید.

معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان