تقویت تعاملات و همکاریهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه با کشور روسیه
دوشنبه۱۶ تیرماه، بوریس بورمیستروف سرکنسول روسیه در ایران به منظور تقویت همکاری های علمی با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از این دانشگاه بازدید نمود و در نشستی با رئیس دانشگاه، ظرفیت ها و پتانسیل های علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان معرفی و زمینه های همکاری علمی، آموزشی و پژوهشی این دانشگاه با روسیه مورد بررسی و تبادل نظر مسئولین قرار گرفت.
رئیس دانشگاه در بازدید سرکنسول روسیه در اصفهان از دانشگاه که به منظور تقویت همکاری های علمی ایران و روسیه انجام شد، گفت: در استان اصفهان حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار اتباع خارجی از کشورهای افغانستان، عراق و سوریه و به تازگی پاکستان زندگی می کنند که در حوزه درمان، خدمات بهداشتی رایگان به این افراد ارائه می شود.
دکتر چنگیز اظهار کرد: دانشگاه های علوم پزشکی در ایران جدای از رسالت ارائه آموزش های تئوری و تربیت دانشجویان حوزه بهداشت، سلامت و پزشکی، مسئولیت مستقیم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در جامعه را نیز برعهده دارند و به همین واسطه بیمارستان های متعدد و شبکه های بهداشت و درمان گسترده در کشور شکل گرفته که با سلامت مردم ارتباط دارند و مستقیما زیر نظر دانشگاه های علوم پزشکی اداره می شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: بر این اساس، در استان اصفهان ۲۳ شبکه بهداشت و درمان و ۳۸ بیمارستان که ۱۳ بیمارستان آموزشی است، تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قرار دارد و به واسطه این ساختار، دانشگاه مصرف کننده اصلی تولیدات خودش است، به این معنی که تمام دانشجویان در خود بیمارستان ها و شبکه های بهداشت و درمان استان فعالیت می کنند.
دکتر چنگیز با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دارای ۱۰ دانشکده فعال در رشته های مختلف حوزه بهداشت، سلامت و پزشکی است، یادآور شد: ۱۰ هزار دانشجو که ۳۰ درصد آنها دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند، در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با هزار عضو هیئت علمی که اکثر آنها از اساتید یک درصد برتر کشور هستند، دارای بار علمی قوی است. نسبت اساتید دانشگاه علوم پزشکی به دانشجویان این دانشگاه یک به ۱۰ است.
رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد: ۴۰ مرکز تحقیقات، پارک فناوری سلامت به عنوان پیشران فناوری در استان و چند مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی نیز فعال هستند.
دکتر چنگیز به فعالیت های حوزه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اشاره کرد و گفت: از دو سال گذشته فعالیت های این مرکز با جدیت بیشتر دنبال می شود و در حال حاضر در پذیرش و جذب دانشجویان خارجی، فعالیت های برجسته ای آغاز کرده ایم. اکنون دانشجویان مختلفی از کشورهای مختلف از جمله هند، استرالیا، انگلیس،عراق، کویت و ... در اصفهان مشغول به تحصیل هستند.
وی به برگزاری دوره های کوتاه مدت در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اشاره کرد و افزود: کارگاه های آزمایشگاهی و بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار می شود که می تواند برای دانشجویان خارجی بسیار مورد توجه باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: در استان اصفهان حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار اتباع خارجی از کشورهای افغانستان، عراق و سوریه و به تازگی پاکستان زندگی می کنند که در حوزه درمان خدمات بهداشتی رایگان به این افراد ارائه می شود، البته در این مورد اغلب مشکلاتی در بخش بیمه ها داریم که بخشی از آن با کمک دولت و بخشی با کمک خیرین سلامت برطرف می شود.
وی با تاکید براینکه در حوزه درمان تخصص های مورد نیاز را داریم که برای توریسم سلامت مفید است، تصریح کرد: مرز دانشگاه علوم پزشکی تنها در حیطه دانشگاه نیست، بلکه تمام مرز استان را در بر می گیرد.
دکتر چنگیز با تاکید بر اینکه اصفهان و روسیه می توانند از دو جهت آموزش و پژوهش در بخش علمی و سلامت باهم تعامل و همکاری داشته باشند، افزود: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در بسیاری از تولیدات حوزه سلامت در کشور به خودکفایی رسیده و توان صادرات محصول را داریم.
رییس دانشگاه همچنین به خواهرخواندگی اصفهان و سن پترزبورگ روسیه اشاره و اضافه کرد: تبادل علم و دانش بین این ۲ شهر شاخص که از پیشینه تاریخی و فرهنگی قابل ملاحظهای برخوردارند، سبب افزایش مناسبات در حوزه های دیگر میشود که باید از این ظرفیت بخوبی بهره برد.
شایان ذکر است در ادامه حضور سرکنسول روسیه در دانشگاه، به همراه مسئولین از دانشکده پزشکی، مرکز بین الملل و ساختمان تدبیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بازدید شد.