رفتن به محتوای اصلی
x

راه اندازی دستگاه شتاب دهنده توموتراپی در بخش رادیوانکولوژی مرکز سیدالشهداء(ع)

دستگاه شتاب دهنده توموتراپی در بخش رادیوانکولوژی مرکز آموزشی درمانی سیدالشهداء(ع)،  چهارشنبه ۲۱ خرداد ماه، با هزینه ای بالغ بر ۱۱۰ میلیارد ریال، نصب و راه اندازی شد.

دستگاه توموتراپی که از تکنولوژی فوق پیشرفته برای درمان بیماران سرطانی برخودار است یکی از دستاوردهای جدید فیزیک پزشکی است. در این دستگاه، در اصل یک توموگرافی کامپیوتری و یک شتاب دهنده خطی تعبیه شده است. این دستگاه را می توان به یک دستگاه توموگرافی کامپیوتری تشبیه کرد که به جای لوله عبور دهنده اشعه ایکس، یک شتاب دهنده خطی کوچک پیرامون بیمار می چرخد. شدت شتاب دهنده خطی با توجه به دستور پزشک، تنظیم می شود و با بکارگیری همزمان شتاب دهنده خطی و توموگراف کامپیوتری می توان اشعه را فقط به قسمت مورد نظر در بدن بیمار تاباند.
وجه تمایز روش توموتراپی با دیگر روش ها نیز همین است. یعنی بیمار درست در محل تومور اشعه می گیرد و نقاط دیگر بدنش از تابش اشعه و عوارض آن در امان می ماند. به اعتقاد متخصصان و کارشناسان، عوارض جانبی این روش بسیار کمتر از سایر روش ها است و بخصوص در تومورهای سر و گردن، زیان وارده به بیمار به میزان قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.
گفتنی است هزینه این دستگاه با ارز دولتی از طریق هیأت امناء صرفه جویی ارزی و به همت مسئولین دانشگاه جهت اختصاص دستگاه مذکور به مرکز آموزشی درمانی سیدالشهداء(ع) انجام و هزینه آماده سازی ساختمان و تأسیسات بونکر به میزان ۱۰ میلیارد ریال جهت نصب دستگاه نیز از طریق اعتبارات داخلی تأمین شده است.
همچنین روز پنج شنبه ۲۲ خردادماه اولین مورد درمان بیماران مبتلا به سرطان پرستات و نورواندوکرین با رادیوداروی پیشرفته جدید لوتشیوم در بخش پزشکی هسته ای بیمارستان سیدالشهداء(ع) با موفقیت انجام پذیرفت.
لوتشیوم تراپی یکی از جدیدترین روش های درمان برای سرطان نورواندوکرین و کنسر پروستات می باشد که از رادیوداروی لوتشیوم به عنوان درمان تکمیلی در کنار درمان های دیگر استفاده می گردد. این نوع درمان در حال حاضر در سراسر دنیا به سرعت در حال پیشرفت می باشد. در این درمان دارو در سلول های سرطانی تجمع و آنها را تحت تابش قرار می دهد تا نابود شوند و بیشتر برای بیمارانی مفید است که درمان خود را به شکل جراحی، رادیوتراپی و هورمون تراپی انجام داده اند؛ اما پاسخ به درمان دریافت نکرده اند.