رفتن به محتوای اصلی
x

ابتلا به سالک در اصفهان ۱۵ درصد کاهش یافت

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان از کاهش ۱۵ درصدی ابتلا به سالک در این استان خبر داد و گفت: تعداد افراد مبتلا به این بیماری در سال گذشته نسبت به سال ۹۷ حدود ۴۰۰ نفر کمتر شد.

سالَک یک بیماری پوستی است که بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود و ضایعات بد شکل و عوارض اجتماعی، روحی و روانی از پیامدهای ناگوار این بیماری است؛ اصفهان از استان‌های سالک خیز کشور است.

دکتر رضا فدایی طی گفتگویی اظهارداشت: اواخر سال گذشته با وجود شیوع بیماری کرونا، وضعیت سالک در استان اصفهان بررسی و مشخص شد که حدود ۲ هزار و ۴۰۰ نفر به این بیماری پوستی مبتلا شدند.

وی با بیان اینکه این آمار در سال ۹۷ رقم ۲ هزار و ۸۰۰ نفر بود، تصریح کرد: میزان کاهش آمار ابتلا به سالک، چندان قابل توجه نیست اما از افزایش آن در مناطق سالک‌خیز جلوگیری شد.

دکتر فدایی با اشاره به اینکه این بیماری بیشتر در شرق شهرستان اصفهان و شهرستان‌های اردستان، نطنز، برخوار و بخشی از شاهین‌شهر، مشاهده شده است، گفت: تجمع نخاله و زباله و مجاورت خانه‌ها با تاغزارها از جمله عوامل شیوع این بیماری است که هنوز برای حل اساسی آنها، چاره‌اندیشی خاصی نشده است.

وی با تاکید بر اینکه هنوز قدم‌های عمده‌ای برای مبارزه با بیماری سالک در استان اصفهان برداشته نشده است، افزود: برخی قدم‌ها نیز که توسط تعدادی از دستگاه‌های اجرایی برداشته شد، چندان مثمر ثمر نبود.

به گفته وی، بیماری پوستی سالک بدلیل اینکه در میان جوندگان مخزن دارد و عوامل محیطی زمینه‌های مساعد کننده‌ای برای شیوع آن فراهم می‌کنند، ریشه‌کن نمی‌شود اما باید با اقدامات پیشگیرانه از شیوع آن جلوگیری کرد.

مسوول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مانند سال قبل، چهار مرحله جونده کُشی را امسال برای از بین بردن جوندگان مخزن این بیماری اجرا می‌کند که تا کنون یک مرحله آن اجرا شده است.

وی ادامه داد: این دانشگاه اقدام‌های دیگری مانند سمپاشی، آموزش به مردم و بررسی علمی وضع حشرات ناقل را در دستور کار دارد.

دکتر فدایی با اشاره به اینکه بررسی‌های علمی و تحقیقاتی بر روی پشه‌ها و موش‌های مخزن و ناقل این بیماری در حال اجراست، تصریح کرد: نتیجه این تحقیقات به برنامه‌ریزی برای انجام بهترین اقدامات جهت مبارزه با بیماری سالک کمک بسیاری می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر کمبودی در زمینه داروی درمان سالک (گلوکانتیم) در استان اصفهان وجود ندارد.