رفتن به محتوای اصلی
x

دو تئوری در مورد رفتار آینده ویروس کرونا/ زنجیره انتقال در تمامی نقاط استان اصفهان برقرار است

مدیر گروه بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: دو تئوری در مورد رفتار ویروس در آینده وجود دارد و سناریوی دوم محتمل‌تر است.

دکتر رضا فدایی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: یک عامل بیماری تنفسی به نام «کووید ۱۹» حدود ۵ ماه است به دنیا معرفی شده که تا پیش از این ناشناخته بود و هنوز تحقیقات در دنیا در مورد آن ادامه دارد و نمی‌توان با اطمینان از آن صحبت کرد؛ اما می‌دانیم این ویروس از راه عطسه و سرفه فرد بیمار و یا تماس با سطح منتقل می‌شود، کرونا در مقایسه با شبیه‌ترین ویروس به خودش (آنفلوانزا) ۲۰ برابر مرگبارتر است و انتشار و سرایتش بسیار سریع‌تر از آنفلوانزا رخ می‌دهد.

مدیر گروه بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان در رابطه با اپیدمی ویروس کرونا عنوان کرد: دو تئوری در مورد رفتار بیماری در آینده وجود دارد، اول این که مشابه ویروس سارس، یک سال حضور خواهد داشت و ناپدید می‌شود و پیک بیماری تکرار نمی‌شود، که البته این سناریو ضعیف است؛ سناریوی دوم و محتمل‌تر می‌گوید که در سال‌های آینده هم بیماری با درجه ضعیف‌تر ادامه پیدا می‌کند، با همه این صحبت‌ها نمی‌توان با قطعیت گفت که مثلاً مهر ماه وضعیت بیماری به چه شکل است.

وی تصریح کرد: در زمان شدت بیماری در استان اصفهان ۱۰۰۰ تخت خواب بیمارستانی به بیماران کرونا اختصاص داشت اما در حال حاضر حدود ۳۰۰ نفر بستری هستند و ترخیصی‌ها بیشتر از پذیرش شده‌ها، اما از طرفی تعداد بیماران کرونایی سرپایی افزایش پیدا کرده است.

دکتر فدایی در پاسخ به این سؤال که آیا امکان وجود همزمان کرونا و آنفلوانزا در پاییز وجود دارد، گفت: همانطور که گفتم نمی‌توان با قطعیت صحبت کرد اما معمولاً در دنیای ویروس‌ها دو عامل همزمان هجوم نمی‌آورند؛ باید دقت داشت حتی اگر اپیدمی پایان هم پیدا کند اصول بهداشتی فردی سرجای خودش هست.

مدیر گروه بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان در مورد الزام استفاده از ماسک و دستکش برای عموم تصریح کرد: برای افردی که هیچ علائمی ندارند، در اماکن روباز و در نبود جمعیت زدن ماسک ضرورتی ندارد، در غیر این صورت بهتر است استفاده کنند؛ در مورد دستکش بعضاً بی‌رویه استفاده می‌شود، دست نکردن از این که یک روز کامل دستکش را دست کنند بهتر است.

وی در مورد بازگشایی اماکن تعطیل شده یادآور شد: ما هم می‌دانیم که نمی‌توان برخی مراکز را همیشه تعطیل نگه داشت، اما هر کدام از مراکز پروتکل‌های خاص خودش را دارد، فارغ از بحث سفید یا قرمز بودن نقاط مختلف، زنجیره انتقال در تمامی نقاط استان برقرار است و نگرانیم که تشدید نشود؛ مردم شکیبایی و صبر بیشتری داشته باشند تا از این وضعیت عبور کنیم.

دکتر فدایی در مورد دارو و واکسن کرونا اذعان داشت: تا وقتی واکسن نداشته باشیم تلفات بیشتری می‌دهیم اما کشف واکسن هم به معنی خداحافظی با کرونا نیست؛ برای مثال آنفلوانزا واکسن دارد اما هر سال شیوع پیدا می‌کند، تعدادی هم مبتلا می‌شوند و فوت می‌کند.

مدیر گروه بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان با تاکید چندباره بر این که بهداشت فردی بهترین و مهم‌ترین توصیه است، افزود: تعدادی از داروها برای بیماران کرونا تجویز شده اما تأثیر آن‌ها قطعی نیست؛ در حال حاضر کلروکین برای بیماران سرپایی مؤثر است؛ همچنین پلاسما درمانی به صورت پروژه علمی در حال انجام است و منتظر نتیجه آن هستیم.

وی در رابطه با بیماری کاوازاکی که با تب، کاهش سطح هوشیاری ظهور دانه‌هایی در بدن و اختلالات کبد و کلیه و دستگاه گوارش همراه است، گفت: این بیماری ناشناخته، کمیاب و به دلایل نامعلومی به وجود می‌آید؛ مسلم نیست کودکی که کرونا دارد و کاوازاکی گرفته است به خاطر کرونا به این بیماری مبتلاشده و یا اینکه بدون ابتلا به کرونا هم درگیر این بیماری می‌شد؛ چرا که قبلاً این بیماری نیز برای کودکان وجود داشته است.

دکتر فدایی در مورد کوچ زودهنگام عشایر به استان اصفهان یادآور شد: اقدامات لازم برای غربالگری هم در مبدأ و هم در مبادی ورودی استان انجام شده و از طرفی هم عشایر افراد آموزش پذیر هستند و وضعیت این بیماری در بین آن‌ها رصد می‌شود، تنها یک خانواده از عشایر مبتلا به ویروس کرونا بودند که تحت درمان قرار گرفتند.

مدیر گروه بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان در پاسخ به سؤالی در مورد هزینه تست کرونا، گفت: افرادی که علائم بیماری را دارند می‌توانند به مراکز درمانی علوم پزشکی رایگان تست بدهند اما برای کسانی که صرفاً جهت اطمینان می‌خواهند تست کرونا بدهند ۷ آزمایشگاه در اصفهان این کار را با تعرفه‌های تعدیل شده انجام می‌دهند.

وی از آغاز به کار فعالیت بیمارستان‌ها خبر داد و تصریح کرد: با توجه به گستردگی شیوع ویروس کرونا، بیمارستان‌ها مجبور شدند بخش‌های دیگرشان را تعطیلی کنند، اما این شرایط نمی‌توانست ادامه پیدا کند، به همین دلیل بیمارستان‌ها اجازه پیدا کرده‌اند که عمل‌های روزانه غیرضروری را انجام دهند و این امر در ادامه به مرور تسهیل می‌شود.

دکتر فدایی در پایان پیرامون ابتلای دوباره بیماران کرونایی به این ویروس خاطرنشان کرد: در برخی از بیماران پس از بهبودی، مجدداً بیماری عارض شده، این که آیا دوباره مبتلا شده یا همان بیماری است که عود کرده مشخص نیست، به عبارت دیگر نمی‌توان گفت ابتلا شدن به کرونا پس از درمان غیرممکن است.