نشست ترجمان دانش در سال جدید 1404 برگزارشد
نشست ترجمان دانش طرح تحقیقاتی «بررسی پذیرش درمان دارویی و هزینه اثربخشی استفاده از پلی پیل بهعنوان پیشگیری ثانویه از بیماریهای قلبی عروقی در مقایسه با مراقبتهای معمول در بیماران با سابقه سندرمهای حاد کرونری در اصفهان» در دانشگاه برگزار شد.
دکتر معصومه صادقی، متخصص قلب و عروق و رئیس مرکز تحقیقات بالینی بازتوانی قلب، در نشست ترجمان دانش دانشگاه، نتایج طرح تحقیقاتی خود را با عنوان «بررسی پذیرش درمان دارویی و هزینهاثربخشی استفاده از پلی پیل بهعنوان پیشگیری ثانویه از بیماریهای قلبی عروقی در مقایسه با مراقبتهای معمول در بیماران با سابقه سندرمهای حاد کرونری در اصفهان» ارائه کرد.
این طرح با حمایت موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) انجام گرفت. در فاز مطالعاتی، گروهی از بیماران تحت درمان با پلیپیل قرار گرفتند و گروهی دیگر همچنان داروهای خود را بهصورت جداگانه مصرف کردند. پس از سه سال، میزان پذیرش درمان، کاهش عوارض و کنترل بهتر فشارخون و چربی خون در دو گروه مقایسه شد.
رئیس مرکز تحقیقات بالینی بازتوانی قلب، با اشاره به تأثیر مثبت ترکیب داروهای پرکاربرد در قالب پلی پیل، اظهار کرد: این دارو شامل آسپرین، داروهای کاهنده چربی خون، داروهای کنترلکننده فشار خون و داروهای ضدانعقاد و ضد لخته است که پس از جراحی یا آنژیوپلاستی تجویز میشوند.
شایان ذکر است نتایج سهساله این مطالعه نشان داد که بیماران گروه پلی پیل، پذیرش دارویی بالاتری داشتند و این روش باعث کاهش بستریها، کاهش مرگومیر و بهبود کنترل چربی و فشار خون شد.
وی در ادامه افزود: باوجود مزایای قابلتوجه پلی پیل، این دارو هنوز بهصورت گسترده در بازار دارویی کشور عرضه نشده است. اما انتشار مقالات علمی مرتبط و تأیید نهایی آن توسط مراجع بهداشتی، میتواند مسیر ورود این دارو به سیستم درمانی کشور را هموار سازد.
این پژوهش گامی مهم در راستای ارتقای سلامت بیماران قلبی و کاهش بار اقتصادی و اجتماعی این بیماری در ایران محسوب میشود.