تولید الکترود یک بارمصرف نانو مواد کربنی/ دقت تشخیص قند خون با نانومواد بالا می رود
به همت اساتید دانشکده فن آوری های نوین دانشگاه و فناوران کشور، الکترود یک بارمصرف که پایه و اساس ساخت حسگرهای قند خون هستند تولید گردیده و با استفاده از نانو مواد کربنی حساسیت سنسورهای تولیدی را افزایش دادهاند.
در دستگاه قند خون میزان حساسیت سنسور از اهمیت زیادی برخوردار است. نخبگان کشور در یک شرکت موفق به ساخت الکترود یکبارمصرف با استفاده از نانومواد کربنی شدهاند که پایه و اساس ساخت حسگرهای قند خون است و با استفاده از مواد نانویی در ساختار آن، حساسیت سنسورهای تولیدی افزایش یافته است.
این شرکت در سال 1402 تأسیس و از آبان ماه 1402 در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با ایده توسعه الکترودهای یک بار مصرف برای کاربرد در حسگرهای زیستی پذیرفته شد..
این مجموعه در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی نانو نیز حضور فعال داشت. دکتر علیرضا صنعتی فعال فناور این شرکت در توضیح این محصول گفت: محصول ما الکترودهای نواری است که پایه و اساس ساخت حسگرهای قند خون هستند. این الکترودها در فاز فعلی به صورت الکترودهای خام (چاپی) در بازار عرضه میشوند و قابلیت استفاده در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و دانشکدهها را دارند.
دکترصنعتی با اشاره به اینکه سطح این الکترودها میتواند اصلاح شود اظهار کرد: بعد از اصلاح، این الکترودها برای کاربردهای سنسوری مختلف مثل نوارهای قند خون، تشخیص بیماریهای قلبی و عروقی، ارزیابی کیفیت مواد غذایی آماده میشوند و همچنین می توانند در صنایع دامپروری و گیاهی هم کاربرد داشته باشد.
وی در ادامه گفت: این محصول برای تشخیص بیماری، مواد شیمیایی، عوامل آلودگی کاربرد دارد و هدف اصلی ما این بوده که این محصول را در داخل کشور بومیسازی کنیم که پایه و اساس کاربردهای سنسوری هستند.
-فناوری نانو، حساسیت سنسور را بالا میبرد
دکتر صنعتی در ارتباط با مزیتی که این محصول با فناوری نانو به دست آورده گفت: در الکترودهای اصلی از ترکیبات کربن نانو استفاده کردیم که باعث شده حساسیت و انتقال الکترون آن نسبت به نمونههای تجاری خارجی که اکثرا بر پایه نقره بوده، فوقالعاده بالا برود و هزینه آن بهشدت کاهش یابد.
ضمن اینکه نانو باعث میشود شدت سیگنالها بهشدت افزایش پیدا کند و نهایتا حساسیت سنسور هم بیشتر شود.
این فعال فناور در ادامه از حمایتهای صورتگرفته از تولید این محصول گفت: در قالب طرحهای تحقیقاتی از معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی و وزارت بهداشت حمایتهایی را داشتیم اما در حدی بوده که ساخت این نوارها را تکمیل کنیم. الان به دنبال این هستیم به سمت محصولی برای تشخیص بیماریها یا ماده شیمیایی برویم. این فاز دوم نیاز به جذب سرمایه دارد. دکتر صنعتی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر استفاده از این محصول در آزمایشگاهها و پژوهشگاهها و دانشگاهها بهصورت خام است که تست روی آن انجام میدهند اما ما این قابلیت را داریم که این محصول را ارتقا دهیم و به سمت محصول کامل مثل نوارهای قند خون برویم.