نشست خبری به بهانه هفته ملی سلامت بانوان و اجرای طرح بسیج ملی غربالگری فشارخون و دیابت

سه‌شنبه 23 آبان ماه، معاونت بهداشتی دانشگاه بمناسبت گرامیداشت هفته ملی سلامت بانوان (سبا)  با حضور معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان و جمعی از اصحاب رسانه نشست خبری را برگزار نمود.

در این نشست دکتر علی پارسا  به مناسبت « هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا)» در جمع خبرنگاران، اظهار نمود: در سال گذشته از جمعیت حدود یک میلیون و ۱۶۴ هزار زن میانسال (۳۰ تا ۵۹ ساله) در استان اصفهان حدود ۵۵۵ هزار نفر انواع مراقبت های بهداشت و سلامت مربوط به این گروه سنی را در مراکز بهداشت و جامع سلامت دریافت کردند.

معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان همچنین با بیان اینکه دیابت، فشار خون و سرطان از بیماری های غیر واگیری به‌شمار می آید که خدمات خوبی در نظام سلامت و مراکز بهداشت برای آنها ارائه می شود، گفت: بسیج ملی غربالگری دیابت و فشار خون در کشور از ۲۰ آبان ماه آغاز گردیده و تا ۱۵ دی ماه سال جاری ادامه دارد.

وی اضافه کرد: جامعه مورد هدف برای اجرای این بسیج ملی، افراد بالای ۱۸ سال هستند که در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی در استان اصفهان حدود سه میلیون نفر تخمین زده می شود.

دکتر پارسا با اشاره به  فراخوان اجرای بسیج ملی غربالگری دیابت و فشار خون در اصفهان، تصریح کرد: در صدد هستیم در این بسیج ملی، همه روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت و حداقل ۷۰ درصد از جمعیت شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت مورد غربالگری قرار بگیرند.

وی با اشاره به هفته ملی سلامت بانوان ایران که از ۲۰ تا ۲۶ آبان امسال نامگذاری شده است، گفت: با توجه به اهمیت نقش زنان و مادران در جامعه، شعار این هفته « بانوی سالم، خانواده سالم، جامعه سالم» انتخاب شده است.

یک متخصص طب ایرانی نیز در این نشست با اشاره به کاربردهای طب ایرانی برای سلامت بانوان، گفت: عامل درصد  بالایی از ناباروری ها به دلیل عدم تخمک گذاری و « سندرم تخمدان پلی کیستیک »  است که دیابت، فشار خون، بدخیمی رحم و کبد چرب از عوامل پر خطر آن محسوب می شود.

دکتر راضیه قنبریان با اشاره به تدابیر طب ایرانی برای رفع برخی از بیماری ها و مشکلات زنان مانند ناباروری، افزود: می توان از برنامه های غذایی متناسب با طب ایرانی برای رفع مشکلاتی مانند تنبلی تخمدان و ناباروری استفاده کرد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: متخصصان طب ایرانی در بیمارستان های آیت الله کاشانی، الزهرا(س) و خورشید اصفهان، شهید منتظری نجف آباد و امیرالمومنین(ع) شهرضا و برخی از مراکز جامع سلامت اصفهان مستقر و آماده ارائه خدمات به مردم هستند.