ارتباط مستقیم مصرف دخانیات با بیماریهای قلبی و عروقی
متخصص پزشکی اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مصرف دخانیات، سن ابتلا به بیماریهای قلبی وعروقی و از جمله فشارخون را کاهش می دهد.
دکتر رضا روزبهانی در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار داشت: افرادی که سابقه بیماریهای قلبی عروقی دارند یا بصورت ژنتیکی مبتلا به این بیماری ها هستند، با مصرف دخانیات سیر ابتلا در آنها افزایش پیدا می کند.
وی افزود: اولین تاثیر دخانیات بر بافت ریه است و تنفس را دچار مشکل می کند به طوری که با مراجعه به بخش ریه بیمارستان ها مشاهده می کنید که بالغ بر 90 درصد بستری ها، مصرف کنندگان دخانیات هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: با افزایش مصرف دخانیات در جامعه شاهد موجی از رشد بیماریهای غیر واگیر خواهیم بود که در راس آن سرطان ها به ویژه سرطان گوارش، روده بزرگ، پانکراس و معده می باشد.
وی خاطرنشان کرد: پژوهش ها نشان داده که مصرف کنندگان دخانیات و افرادی که تحت تاثیر دود سیگار قرار دارند بیشتر در معرض خطر سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی قرار دارند هرچند آلودگی هوا، آلودگی های شیمیایی و آلودگی های غذایی نیر موثر است، افراد اگر می خواهند عمر طولانی تر و سالمی داشته باشند بایستی از دخانیات دوری نمایند.
دکتر روزبهانی به عوامل متعدد در شیوع مصرف مواد مخدر در کشور اشاره نمود که شامل: مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است و در یکسری از بیماران که دچار اختلالات خلقی، اضطرابی هستند، بیشتر دیده می شود، به ویژه طی مطالعه ای نشان داده شده که ژن در بروز اعتیاد نقش دارد و خانواده های که دارای چند معتاد هستند احتمال بروز اعتیاد در آنها زیاد است.
وی با اعلام اینکه اگر فرد تا سن 25 سالگی به دام اعتیاد گرفتار نشود احتمال ابتلا به آن پس از 25 سالگی خیلی پایین می آید، ادامه داد: در برخی از شهرها اعتیاد به یک فرهنگ تبدیل شده است و باید برای پیشگیری از اعتیاد فرهنگ سازی و آموزش اندیشیده شود.