تشریح وضعیت شیر خشک در اصفهان از زبان معاون غذا و دارو دانشگاه

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص وضعیت شیر خشک در اصفهان اعلام نمود: در استان اصفهان کمبود جدی در تامین انواع شیرخشک نداریم و گاهی ممکن است که یکی از برندهای مورد تقاضا موجود نباشد و از طریق برند دیگری از شیرخشک می توان جایگزین نمود. هم اکنون انواع شیرخشک شامل شیرخشک های رگولار یا معمولی، شیرخشک های رژیمی و شیرخشک متابولیک از مسیر های مختلف قابل دسترسی هستند.

به گزارش وبدا، دکتر محمود اعتباری از توزیع سه نوع شیر خشک در سطح استان خبر داد و افزود: « شیر خشک معمولی یا رگولار » برای شیرخواران سالمی که از شیرمادر محروم هستند مصرف می شود و در حال حاضر این نوع شیر خشک در تمام داورخانه ها قابل دسترسی است اما از ابتدای تیرماه بر اساس ثبت مشخصات متقاضی شامل کد ملی و تاریخ تولد به متقاضیان اعطاء می شود.

وی با اشاره به « شیرخشک رژیمی » که نوزادان و شیرخوارانی که دچار بعضی مشکلات نظیر آلرژی، رفلاکس و سایر اختلالات گوارشی هستند به این نوع شیرخشک نیاز دارند، ادامه داد: شیرخشک رژیمی در تعداد محدودی از داروخانه ها توزیع و متقاضیان می توانند از داروخانه های شبانه روزی جوار بیمارستان های تخصصی کودکان دریافت کنند ، همچنین لیست داروخانه های دارای شیر خشک رژیمی در سایت معاونت غذا و دارو درج شده و متقاضیان با تماس به شماره تلفن 37924808 می توانند از موجودی این شیرخشک وداروخانه‌های مورد نظر، مطلع شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: « شیرخشک متابولیک » برای کودکان  مبتلا به بیماریهای خاص، استفاده می شود که خانواده ها با ثبت نام در سامانه بیماریهای نادر، شیرخشک برای آنها تامین و به آدرس اعلام شده آنها ارسال می گردد.

دکتر اعتباری افزود: شیر خشک های معمولی یا رگولار همگی تولید داخل هستند ، این درحالی است که شیر خشک های رژیمی، هم از طریق تولید داخل و هم بصورت وارداتی تامین می شوند و شیرخشک های متابولیک  فقط وارداتی هستند، همچنین برخی از شیرخشک های معمولی به صورت یارانه ای و از طریق اختصاص کوپن در اختیار خانواده ها و فرزندشان قرار می گیرد.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون بالغ بر 2 هزار و 214 شیر خشک متابولیک از تهران برای متقاضیان در اصفهان ارسال و توزیع شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه  با اشاره به اینکه در اصفهان کارخانه تولید شیر خشک نداریم و شیرخشک از استان های شهرکرد، مشهد و تهران وارد استان می شود، بیان داشت: در زمان حاضر برنامه ای برای افزایش قیمت شیرخشک ها وجود ندارد هرچند تقاضای این مورد از طرف تولید کنندگان مطرح شده است.

وی گفت: متقاضیان شیر خشک در صورت مواجهه با هر گونه مشکلی در تامین آن می توانند با سامانه 190 تماس حاصل نمایند.