برگزاری نشست علمی خبری بمناسبت هفته سلامت روان
مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: عواملی چون ژنتیک، بیولوژیک و اجتماع در شاخص سلامت روان افراد نقش دارند. یک تصادف یا یک اتفاق در جامعه می تواند در بروز یک بیماری روانی در افراد نقش داشته باشد.
دکتر موسوی در نشست خبری با اصحاب رسانه که 20مهر ماه، بمناسبت هفته سلامت روان برگزار شد، اظهار داشت: سلامت روان به حالاتی اطلاق میشود که فرد دارای ویژگی هایی همچون امیدواری، هدفداری، تاب آوری بالا و پویایی است، فرد فعال است و در برابر سختی و ناملایمتی توقف نمیکند و مقاوم است.
وی به دیگر ویژگی های فردی که از نظر روان سالم است اشاره کرد و گفت: فردی که خودسانسوری ندارد، مهربان است، به همه محبت میورزد، چشم پوشی و گذشت دارد، دارای سعه صدر و وسعت نظر است، شکوفا کننده و فعال است، سرحال است و در امور نباتی مثل خوردن، خوابیدن و غرایض جنسی تعادل دارد.
مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انعطاف پذیری، مدیریت استرس، بدبینی نداشتن و تشکیل خانواده را از دیگر ویژگیهای یک فرد سالم از نظر روان اعلام کرد و گفت: عواملی ژنتیکی، بیولوژیک و اجتماع در شاخص سلامت روان افراد نقش دارد مثلا میتواند یک تصادف یا اتفاقات جامعه در بروز یک بیماری روانی در افراد نقش داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه براساس تحقیقات انجام شده در کشور بین 20 تا 25 درصد جامعه مبتلا به یکی از انواع اختلالات روانی هستند، گفت: با توجه به تعاریف صورت گرفته از سلامت روان، باید دید که در جامعه چند درصد افراد از سلامتی کامل روان بهره مند هستند.
دکتر رضا باقریان، مدیر گروه روانشناسی سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم که در این نشست خبری حضور داشت گفت: پس از همه گیری کرونا، با افزایش اختلالات و آسیب های روانی مواجهیم به طوری که بخشی از اختلالات روانی تنها بر اثر بروز کرونا در افراد عارض شده است.
وی فردی را از نظر روان سالم معرفی کرد که احساس انسجام درونی ، دارای یک نظام ارزشی و رضایت شخصی داشته باشد، و افزود : خشونت، زودرنجی، عصبانیت، پاسخگو نبودن، مسئولیت پذیر نبودن، دروغگویی از علائم اختلال روانی در افراد است.
دکتر منصور شیری، مدیر واحد سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت روان اشاره کرد و گفت: فرد در مورد توانایی خود به درک خوبی برسد، در امور جامعه مشارکت داشته باشد، در موقعیت های استرس زا به شایستگی رفتار کند و ازنظر جسم، اجتماع و معنویت سالم باشد.
وی از انجام غربالگری افسردگی، اضطراب، بیماری اسکیزوفرنی، صرع و عقب ماندگی ذهی دریک هزار واحد تحت پوشش دانشگاه خبر داد و گفت: سالیانه باید هر یک کارشناس روانشناسی در 283 مرکز جامع خدمات سلامت 860 نفر آموزش مهارت های زندگی و به 860 نفر آموزش فرزند پروری و 700 نفر خودمراقبتی بدهد.