منافع بیماران و پرستاران در قانون تعرفه خدمات پرستاری
مدیر پرستاری دانشگاه در راستای ابلاغ تعرفه خدمات و مراقبت های پرستاری سال ۱۴۰۱ توسط هیئت وزیران و در خصوص اهداف و ابلاغ تعرفه های خدمات و مراقبت های پرستاری گفت: این تعرفه ها بمنظور ارتقای کیفیت خدمات و مراقبت های پرستاری بر اساس استاندارد بسته های خدمتی، رعایت تناسب و عدالت بین رشته ای کارکنان حوزه سلامت می باشد.
دکتر شیما صفازاده در ادامه، تعیین هویت مستقل کارکنان گروه پرستاری و احصاء دقیق درآمدهای نظام سلامت در ازای کلیه خدمات ارائه شده بر اساس استاندارد بسته های خدمتی برای هر ۲۴ ساعت بستری بیمار در بخش های بالینی بصورت سراسری را از دیگر اهداف تعرفه های خدمات و مراقبت های پرستاری بیان نمود.
وی مزیت این روش با سایر روش های نظیر پرداخت موردی (Fee For Service) که غالبا مشمول خدمات پزشکان می باشد را در گلوبال بودن آن عنوان نمود چراکه از اتلاف وقت پرستار جهت ثبت موردی خدمات و از همه مهمتر از ایجاد خدمات القایی نیز جلوگیری می کند.
وی افزود: تعرفه خدمات سلامت، ارزش ریالی ارائه خدمات را محاسبه و تعیین مینماید و مهمترین ابزار در تعیین تعرفه، برآورد قیمت تمامشده خدمات و تعیین ارزش نسبی متناسب با آن است، ضریب ریالی خدمات پرستاری نیز برابر با سایر کارشناسان پروانه دار نظام سلامت تعیین گردیده است.
شایان ذکر است این قانون با الگو برداری از به روز ترین نظام های پرداختی دنیا اجرا می شود.