رفتن به محتوای اصلی
x

به مناسبت روز جهانی ماما: کاهش مرگ و میر مادران باردار به همت جامعه مامایی و پزشکی

کاهش شاخص مرگ و میر مادران باردار در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مهمترین دستاورد‌های جامعه مامایی استان است.

 رییس اداره مامایی دانشگاه با اشاره به موفقیت‌های این دانشگاه در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور گفت: این دستاورد مرهون زحمات دو هزار مامای شاغل و همکاران پزشک و پرستار و سایر اعضای تیم سلامت شاغل در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می‌باشد.
زهرا جوانمردی با بیان اینکه حوزه بهداشت، آموزش و درمان استان بیش از ۲ هزار مامای شاغل دارد گفت: این ماما‌ها در حیطه‌های مختلف به زنان خدمات ارائه می‌دهند که هزار و ۱۰۰ نفر در بیمارستان‌های آموزشی درمانی دولتی، خصوصی، خیریه و وابسته به ارگان‌های شاغل هستند.
وی مشاوره باروری، فرزند آوری، مشاوره به مادران شیرده، مشاوره جنسی، مشاوره سلامت مانند زایمان طبیعی را از دیگر فعالیت‌ها و خدمات ماما‌ها بر شمرد و گفت: این همکاران در حوزه‌های درمان، بهداشت و آموزش فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه ارتقای کیفیت خدمات مامایی در مراکز بهداشتی و درمانی و آموزشی استان در این سال‌ها داشته اند که حاصل آن دستاورد‌های موفق در زمینه ارتقای سلامت مادران و نوزادان بوده است.
رییس اداره مامایی دانشگاه افزود: سال گذشته حدود ٤١ درصد زایمان‌ها در استان به روش طبیعی بوده که این امر نیز حاصل تلاش و همکاری تیمی ماما‌ها و متخصصان زنان و زایمان بوده و امیدواریم شاهد افزایش روند زایمان‌های ایمن در استان باشیم.
جوانمردی با اشاره به مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و سیاست‌های جدید جمعیتی کشور بر ضرورت اتخاذ تدابیری به منظور حمایت از خانواده‌ها و طرح جوانی جمعیت تاکید کرد و گفت: همکاران ماما نقش کلیدی و جایگاه مهمی در رسیدن به اهداف سیاست مذکور داشته و باید بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرند.
وی به تلاش ٢ ساله ماما‌ها در دوران شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: همکاران ماما دوشادوش سایر اعضای نظام سلامت، با تلاش شبانه روزی به مادران باردار و نوزادان رسیدگی کرده و در زمینه پیشگیری و درمان و مقابله با ویروس کرونا، فداکارانه و با صبر و شکیبایی خوش درخشیدند.
مامایی ترکیبی از علم و هنر و شغلی ا‌ست که حوزه فعالیت آن از زمان قبل از بارداری، دوران بارداری و باربری یک خانم و همچنین دوران میانسالی و سالمندی است.
با هدف بزرگداشت ماما، سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین المللی مامایی، پنجم می‌مصادف با ١٥ اردیبهشت را روز جهانی ماما نام گذاری کرده است.
این روز فرصت مغتنمی است تا از خدمات و تلاش‌های ارزشمند همکاران مامایی که نقش کلیدی و اساسی در نظام سلامت و بخصوص در جهت ارتقای سلامت مادران و نوزادان دارند تجلیل و قدردانی بعمل آید.