ضرورت ترغیب مردم به واکسن زدن در شرایط پُرخطر کرونایی
مسوول بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: استان هنوز در شرایط پرخطر همهگیری بیماری کووید-۱۹ قرار دارد به همین دلیل تشویق مردم به دریافت واکسن کرونا ضروری است.
دکتر رضا فدایی در گفتوگویی اظهار نمود: آمار کرونا در استان اصفهان بصورت پلکانی پایین میآید و در برخی روزها ثابت میشود اما بطور کلی هنوز در وضعیت پرخطر همهگیری بیماری کووید-۱۹ قرار داریم که لازم است ضمن رعایت دقیق شیوهنامههای بهداشتی، واکسیناسیون را تسریع و تشویق کنیم.
وی اظهار داشت: با توجه به روند ثابت آمار کرونا در استان اصفهان نمیتوان بسرعت درباره شکلگیری موج ششم کرونا قضاوت کرد چراکه برخی آمار مانند میزان بستری بیماران کرونایی در حال کاهش اما مواردی مانند میزان مرگ ومیر متغیر است.
به گفته وی، تاکنون در استان اصفهان ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر (۶۶ درصد) یک دُز و یکمیلیون و ۳۰۰ هزار نفر (۳۱ درصد) ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کردند.
وی افزود: در این روزها روند واکسیناسیون نوبت دوم در استان افزایشی شده است.
دکتر فدایی ادامه داد: تاکنون ۵۱ درصد نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال استان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کردند.
مسوول بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: در زمان حاضر واکسنهای موجود در استان، بیشتر از نوع سینوفارم چینی است و واکسنهای 'آسترازنکا'، 'اسپوتنیک' و 'کوو ایران برکت' برای دُز دوم تزریق میشود.
وی از تزریق واکسن "پاستو کووک" محصول مشترک ایران و کوبا به افراد ۱۲ تا ۱۸ ساله در اصفهان خبر داد و افزود: واکسن اسپوتنیک در هفتههای گذشته به تعداد محدود موجود و برای دز اول و دوم تزریق شد اما در زمان حاضر فقط برای دز دوم استفاده میشود.
دکترفدایی با تاکید بر اینکه انتظار داریم افراد بیشتری در روز برای دریافت واکسن مراجعه کنند، تصریح کرد: افرادی که تحت تاثیر تبلیغات منفی 'واکسن هراسی' قرار میگیرند باید به این موضوع فکر کنند که اگر در آینده به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدند آیا به افرادی که این اظهارنظرهای شُبهه انگیز را مطرح میکردند، برای درمان خود دسترسی دارند؟
وی اظهار داشت: تحقیقات مختلف در کشورمان و دنیا گویای اثربخشی انواع واکسنهای کرونا در کاهش مرگومیر ناشی از بیماری کووید-۱۹ است و احتمال ابتلای شدید به این بیماری را به شدت کاهش میدهد.