اصفهان میزبان وزیر بهداشت در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا
سه شنبه 27 آبان ماه، جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا با حضور وزیر بهداشت، استاندار، رییس دانشگاه و اعضای ستاد استانی در تالار رویش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.
دکتر نمکی وزیر بهداشت در ابتدای سخنان خود اظهار کرد: بنده سعی دارم تاریخ حماسه مدیریت این بیماری را به نحو احسن برای نسل آینده ثبت و منعکس کنم تا نگارش این حماسه بزرگ، ماندگار هایی باشد که نسل آینده بدانند، پدرانشان در شرایط سخت و ظالمانه ترین تحریم ها علیه کشور ایران، چه فداکاری هایی انجام نموده اند.
وی شهدای مدافع سلامت را مظلومانه ترین شهدای عرصه این سرزمین عنوان کرد و افزود: با تک تک داغ این عزیزان تمام اجزای وجودم آتش گرفته و اکنون، بنده حقیر بعنوان کوچکترین سرباز نظام و ولایت، آمده ام تا از زحمات تک تک شما عزیزان ستاد استانی و کادر درمان قدردانی نمایم.
دکتر نمکی با اشاره به وضعیت کشور در مدیریت بحران بیماری کرونا، گفت: ما در عرض 55 روز از یک وارد کننده ماسک و مواد شوینده تبدیل به یک تولید کننده و بعد صادر کننده شدیم، همچنین در عرض 2 هفته موفق شدیم 2000 تخت آی سی یو ایجاد کنیم که یک رکورد بی بدیل در نظام جمهوری اسلامی می باشد.
وزیر بهداشت یکی از عوامل اصلی این موفقیت ها را "هدایت، حمایت و رعایت مقام معظم رهبری" در تمامی مقاطع این بحران نامبرد، بطوریکه مقام معظم رهبری با همه غصه ای که برای معیشت مردم دارند، اکیدا توصیه می نمایند که بین مقوله سلامت، اقتصاد و حتی امنیت، اولویت با مقوله سلامت است.
دکتر نمکی در ادامه با ارایه توضیحاتی در خصوص طرح جامع مقابله با کرونا که از شنبه اول آذر ماه در مناطق مختلف کشور اعمال می شود، گفت: در این طرح کشور به سه گروه با شهرهای زرد، نارنجی و قرمز تقسیم می شود که با اعمال یکسری محدودیت ها به تاب آوری نیروهای درمانی و همچنین ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران کرونایی کمک خواهد شد.
وی این دوره را یکی از حیاتی ترین دوران مقابله با کرونا دانست که به شدت باید جدی گرفته شود و با قاطعیت تمام، تمامی پروتکل ها را اجرا و هرگونه کتمان و گذشت را تعرض به حقوق دیگر شهروندان تلقی نمود.
وزیر بهداشت آموزش عمومی، اطلاع رسانی و بالا بردن سطح آگاهی مردم، بیمار یابی سریع از طریق افزایش انجام تست ها و انجام قرنطینه افراد بیمار و سالم مشکوک را از گام های مختلف این طرح و همچنین قطع زنجیره آلودگی این ویروس عنوان کرد که با کمک و همکاری تمامی ارگان ها و مردم میسر خواهدشد.
در این جلسه، دکتر رضایی استاندار اصفهان ضمن خوش آمدگویی به وزیر بهداشت، از خدمات و بزرگواری های فداکارانه وی و کادر درمان کشور و همچنین مدیریت بهداشت و درمان در این شرایط سخت تقدیر و تشکر نمود.
وی در ادامه سخنان خود از برگزاری 57 جلسه متوالی ستاد استانی و همچنین تشکیل 9 کمیته صحبت نمود که طی آن اقدامات اقتصادی و تولیدی، امنیتی و اجتماعی، اقدامات اطلاع رسانی، پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و ثابت مورد نیاز به واحد ها " به مبلغ 300 میلیارد تومان"، هماهنگی برای جذب حمایت های مالی فعالان اقتصادی، تهیه و توزیع مواد ضدعفونی کننده، ماسک ، الکل و ... صورت گرفته است.
دکتر رضایی با اشاره به فعالیت شرکت های دانش بنیان، اظهار نمود: در اصفهان 32 شرکت در شهرک علمی تحقیقاتی در جهت مدیریت بیماری کرونا فعالیت می نمایند و مادر اصفهان مفتخریم که اولین استانی بودیم که به تولید ماسک و الکل پرداختیم و علاوه بر رفع نیاز های استان خود و چند استان دیگر، ظرفیت صادرات را هم پیدا کرده ایم.
استاندار اصفهان در پایان سخنان خود به بیان مشکلات موجود از جمله کمبود تخت و تجهیزات بیمارستانی مانند ونتیلاتور و سی تی و ...، کمبود پرسنل درمانی، توزیع نامتوازن اعتبارات درمانی، هزینه های بالای انجام تست تشخیص ویروس کرونا و کاهش آستانه تحمل و تاب آوری مردم پرداخت و از وزیر محترم بهداشت در این خصوص مساعدت و همیاری طلب نمود.
دکتر چنگیز رییس دانشگاه طی سخنانی به بیان سیر اپیدمیولوژیک کووید 19 در اصفهان پرداخت و افزود: تا کنون 276 هزار تست کرونا در استان انجام گرفته که از این مجموع 43 درصد تست ها مثبت و متاسفانه 3090 فوتی تست مثبت بستری در 22 شهرستان، رخ داده است.
رییس دانشگاه میزان درصد فوتی نسبت به بستری در استان اصفهان را ۱۷ درصد عنوان کرد و افزود: تعداد فوتی های مثبت در ۲۲ شهرستان تاکنون سه هزار و ۹۰ نفر بوده است که در کل سه درصد کل جمعیت مبتلایان می باشد.
وی به انجام ۱۸ هزار نمونه تست در هفته گذشته اشاره نمود و گفت: اگر تست های سریع اضافه و دقت آن ها تایید شود، کار نمونه گیری سرعت می گیرد.
دکتر چنگیز ادامه داد: از شهریورماه امسال بیش از ۵۰ درصد تست های انجام شده در استان مثبت بوده و از اطرافیان بدون علامت هم تست گرفته می شود.
وی ادامه داد: متاسفانه به موازات افزایش تعداد بستری و ابتلا، فوتی ها هم افزایش داشته است که بالاترین فوتی ثبت شده ۲۱۷ فوت در یک هفته بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در شهرستان اصفهان چیزی که همه را خسته کرده شیب ملایم افزایش ابتلا است، گفت: پیک دوم و سوم کرونا در اصفهان نداشتیم اما در این بین استراحتی انجام نشده که این موضوع باعث خستگی و فرسودگی شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان های نجف آباد، لنجان، خمینی شهر و فلاورجان وضعیت خوبی در خصوص وضعیت بیماری کرونا ویروس ندارند، افرود: شهرستان خمینی شهر بعد از یک پیک بلند ابتلا، آرامش داشت ولی دوباره با افزایش مبتلایان مواجه شده است به نحوی که حدود ۱۴۰ بیمار بستری در خمینی شهر داریم.
دکتر چنگیز در رابطه با وضعیت دیگر شهرستان ها گفت: در شهرستان اردستان نگران فوتی ها هستیم، شهرستان های گلپایگان و دهاقان روند افزایشی داشته اند، شهرستان شهرضا پیک خیلی بلند داشته و هنوز درگیر است و در شهرستان شاهین شهر روند افزایشی بوده است.
وی اذعان کرد: وضعیت شهرستان فریدن تقریبا آرام است ولی این وضعیت ممکن است ماندگار نباشد، در شهرستان مبارکه هم با وجود کنترل مناسب ولی دوباره روند افزایشی داشته است، شهرستان چادگان افزایشی ملایم داشته، شهرستان فریدونشهر نسبتا آرام است؛ شهرستان بویین میاندشت کم جمعیت بوده و موارد محدود دارد که البته قابل توجه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان گفت: دانش اموزان مثبت کرونایی را هفته به هفته رصد می کنیم و وضعیت خانواده هایی که مثبت بوده و در خانه دانش آموز دارند هم مورد بررسی قرار می گیرد.