جمعه 26 07 1398

آخرین بروز رسانی : جمعه, 26 مهر 1398

feed-image خبر خوان
web2.jpg

احترام و حفظ کرامت بیماران سرلوحه فعالیت ها قرار گیرد 

بر همه ما لازم است با همدلی و همراهی، تمام دانش و تجربه خویش را برای اجرای موفق طرح تحول نظام سلامت به کار گیریم…

عدم تحرک، غذای سالم را هم مضر سلامت می کند

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مدیر کل آزمایشگاه­های مرجع سازمان غذا و دارو، درباره مصرف غذا سالم و با کیفیت و رژیم غذایی مناسب توضیح داد.

امروزه با مصرف غذا سالم و با کیفیت می توان شاهد پیشگیری بسیاری از بیماری ها به ویژه در گروه های سنی آسیب پذیر مانند کودکان و افراد مسن بود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر حسین رستگار مدیر کل آزمایشگاه­های مرجع سازمان غذا و دارو در گفتگویی که به مناسبت روز آزمایشگاه و آغاز هفته سلامت انجام شد گفت: غذای سالم و با کیفیت، غذایی است که غیر از ایجاد انرژی کافی برای فعالیت­های بدنی دارای اثر سوء بر اعضای بدن و سلامتی فرد نباشد.

وی همچنین با بیان اینکه غذای ناسالم به علت وجود آلودگی و آلاینده های مضر مختلف مانند آلودگی میکروبی (باکتریایی، قارچی یا ویروسی) و آلاینده های مختلف مانند فلزات سنگین، سموم، آنتی بیوتیک ها، هور مون ها اثر سوء به سلامتی داشته و ایجاد بیماری های مزمن بویژه در مصرف طولانی آن ها می نمایدتصریح نمود: تولید، آزمایش، نگهداری، توزیع و نظارت مواد غذایی در شرایط تعریف شده بر اساس راهنماهای ملی و بین المللی می تواند نقش موثری در ارائه غذا با کیفیت و نقش مهمی در سلامت و پیشگیری از بسیاری از بیمار ی­ها به ویژه بیماری های مزمن و صعب العلاج داشته باشد.

دکتر حسین رستگار همچنین افزود: با مصرف منطقی غذا و کاهش مصرف غذاهای دارای اثر سوء بر سلامت که مواد غذایی "آسیب رسان به سلامت" نام دارند همانند تنقلات مضر مورد مصرف در کودکان و نوجوانان یا غذاهای فست فود که ارزش غذایی پایین تری نسبت به غذاهای اصلی داشته و همچنین با حضور مواد آسیب رسان بالاتر در آن ها سلامتی را به ویژه در طولانی مدت به شدت تهدید می کنند.

مدیر کل آزمایشگاه­های مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به وجود میزان نمک یا شکر بالا در محتوی ماده غذایی، وجود اسید چرب ترانس به عنوان عاملی مهم در بسته شدن عروق و وجود اسیدهای چرب اشباع بالا در ماده غذایی که به علت فعالیت بدنی کم، هضم آن ها را مشکل نموده را از جمله مواد آسیب رسان معرفی کرد و عنوان نمود: مصرف غذاهای با کالری بالا در صورت عدم فعالیت بدنی مناسب و سوخت و ساز کافی در بدن انباشته و منجر به چاقی و بیماری های ناشی از آن ها خواهد شد.

دکتر رستگار در پایان سخنانش آبگوشت سنتی را به عنوان شاهد مثالی از یک غذای کامل و پرکالری خواند و اظهار داشت: این غذا در صورت فعالیت بدنی و سوخت ساز مناسب ضمن ارائه انرژی کافی به بدن می تواند یک غذای سالم و با کیفیت باشد اما مصرف آن بدون تحرک بدنی یا در افراد قلبی و عروقی در مصرف غیر متعارف آن می تواند مضر باشد.

ارسال نظر


کد امنیتی
بارگزاری مجدد