دوشنبه 29 07 1398

آخرین بروز رسانی : دوشنبه, 29 مهر 1398

web1.jpg

احترام و حفظ کرامت بیماران سرلوحه فعالیت ها قرار گیرد

بر همه ما لازم است با همدلی و همراهی، تمام دانش و تجربه خویش را برای اجرای موفق طرح تحول نظام سلامت به کار گیریم…

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان:

آهن در پیشگیری از تب و تشنج در کودکان موثر است

پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: گاهی اوقات در کودکان، همراه تب، تشنج دیده می شود که می تواند به دلایل مختلف، مانند: مننژیت، عفونت های مغزی، اختلال در کلیه و افزایش قند خون باشد.

براساس گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین ، دکتر زهرا پیرزاده افزود:در این حالت می توان نتیجه گرفت که بیمار به علت تب، تشنّج کرده است، البته باید کودک در محدوده ی سنی پنج تا شش سال باشد.

این پزشک فوق تخصص شاغل در مرکز آموزشی ـ درمانی قدس (واقع در شهر قزوین) در پاسخ به این سؤال که آیا در تشنّج همراه با تب، جای نگرانی برای خانواده ها وجود دارد،گفت: بستگی به علت زمینه ای ممکن است، نگران کننده باشد.

وی تصریح کرد : باید مطمئن شد که عفونت های جدّی، مثل مننژیت وجود ندارد و همچنین اطمینان حاصل کرد که کلسیم و قند بیمار، طبیعی است.

دکتر پیرزاده در مورد اینکه تشنّج همراه با تب، در صورتی که همراه عفونت مغزی نباشد، بیشتر به چه علت هایی دیده می شود، بیان کرد: در عفونت های تنفسی فوقانی، عفونت های ویروسی، اسهال های عفونی و عفونت ادراری، این عارضه دیده می شود.

عملکرد والدین در صورت مشاهده تشنّج همراه با تب

این پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان با اشاره به اینکه چون به طور معمول، در کودکان، مدت زمان تشنّج همراه با تب، کوتاه است؛ در بیشتر موارد، اقدام خاصی لازم نیست، گفت: البته می توان کودک را به پهلو برگرداند تا ترشحات داخل دهان وارد راه های هوایی او نشود.

وی  افزود : اگر مدت تشنّج طولانی تر شد، والدین می توانند از تزریق داخل مقعدی آمپول دیازپام با سرنگ بدون سرسوزن، طبق دستور پزشک استفاده کنند که البته اگر ژل مقعدی دیازپام موجود باشد، بهتر است از آن استفاده شود.

دکتر پیرزاده در پاسخ به  این مطلب که گاه مشاهده می شود خانواده ها از بردن کودکان خود به بیمارستان به این علت که در بیمارستان مایع مغزی نخاعی کودک مورد آزمایش قرار می گیرد (به اصطلاح گرفتن آب کمر) می هراسند؛ تصریح کرد: در کودکان زیر 18 ماه با توجه به آنکه علایم بالینی مننژیت کم است، گرفتن آب کمر لازم است و در کودکان بزرگ تر نیز با توجه به علایم بالینی، ممکن است این عمل انجام شود.

به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه، گرفتن آب کمر برای کودک خطر ندارد و شاید بتوان گفت عوارض این آزمایش حتی کمتر از تزریق سرم به کودک باشد البته به شرط آن که توسط فرد متبحر و مجرّبی انجام شود.

آهن، مؤثر در پیشگیری از تب و تشنج در کودکان

وی با بیان اینکه باید دقت شود کودکانی که کمبود آهن دارند ،بیشتر دچار تشنّج همراه با تب می شوند، ادامه داد: به همین دلیل، تجویز منظم و کافی آهن، در پیشگیری از ابتلاء به این بیماری نقش مهمی دارد. دکتر پیرزاده گفت : آهن به شکل های مختلفی(قرص، شربت و قطره) وجود دارد.

دکتر پیرزاده یکی از مشکلات را این دانست که برخی والدین فکر می کنند با مصرف آهن خارجی، کودکانشان به اندازه کافی آهن مصرف می کند و اضافه کرد: در حالی که این طور نیست و باید میزان آهن داروی مصرفی به صورت دقیق، توسط پزشک، مشخص شود.

این فوق تخصص با اشاره به اینکه در صورتی که کودک از تکامل طبیعی برخوردار باشد و سابقه تشنّج همراه تب در خانواده نداشته باشد، احتمال عود تشنّج همراه با تب در او کم می باشد، افزود: در صورت تکرار این عارضه، داروهایی به شکل متناوب  و یا دایمی تجویز می شود که قادر به کاهش احتمال آن خواهد بود.