شنبه 28 07 1397

آخرین بروز رسانی : شنبه, 28 مهر 1397

web2.jpg

احترام و حفظ کرامت بیماران سرلوحه فعالیت ها قرار گیرد

بر همه ما لازم است با همدلی و همراهی، تمام دانش و تجربه خویش را برای اجرای موفق طرح تحول نظام سلامت به کار گیریم…

دستیابی محققان دانشگاه به دانش فنی تولید پانسمان بیوپلیمری

محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به دانش فنی تولید پانسمان بیوپلیمری دست یافتند. این دانش فنی در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد اصغر اسکندری نیا دانشجوی مهندسی پزشکی دانشکده فناوری های نوین بدست آمده است.

دکتر محمد رفیعی نیا عضو هیات علمی دانشکده فناوری های نوین و استاد راهنمای این طرح تحقیقاتی در این خصوص گفت: پانسمان طراحی شده دارای ترکیبات جدید و ساخته شده از مواد طبیعی و با خاصیت اثر بخشی بالا در بهبود و ترمیم سریع زخم است.

وی با بیان اینکه در تهیه این پانسمان هیدروژلی از مواد طبیعی مانند بره موم و نشاسته در بستر بیو پلیمری استفاده شده است، گفت: از خواص ترمیمی، ضد التهابی و آنتی باکتری ترکیبات موجود در این پانسمان برای افزایش سرعت بهبود زخم استفاده می شود. بَره موم ماده ای شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل است که خواص بسیاری مانند ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد انگلی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد پوسیدگی دندان دارد و همچنین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار می گیرد.

دکتر رفیعی نیا ادامه داد: این محصول دانش بنیان از نظر دانش فنی، ترکیبات به کار رفته، سازگاری با محیط زیست و هزینه تمام شده دارای خواص منحصر بفردی است و آزمایش های بُرون تَن (In-vitro) بر روی آن انجام شده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اقدام های لازم برای ثبت اختراع این پانسمان در حال اجراست، اضافه کرد: مراحل آزمایشی حیوانی این دستاورد انجام شده و به منظور کارآزمایی بالینی و آزمایش بر روی انسان، مجوز لازم از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ شده و در حال طی مراحل اجرایی آن هستیم.

وی با اشاره به اینکه مراحل آزمایش انسانی پانسمان مذکور ممکن است چند ماه بطول انجامد، اظهار امیدواری کرد پس از طی شدن مراحل آزمایش انسانی این طرح و تایید آن از سوی متخصصان و مسئولان مربوطه، بتوان برای تولید صنعتی و انبوه این محصول دانش بنیان و صادرات آن اقدام کرد.

دکتر رفیعی نیا خاطرنشان کرد: تاکنون یک مقاله بین المللی و چند مقاله داخلی درباره دانش فنی پانسمان بیو پلیمری یاد شده، تدوین و ارائه شده است.