دوشنبه 03 07 1396

آخرین بروز رسانی : دوشنبه, 03 مهر 1396

مراسم افتتاح اولین دوره پودمانی خبرنگاری سلامت با حضور وزیر بهداشت

در ادامه سفر مقام عالی وزارت به اصفهان، مراسم اولین دوره پودمانی خبرنگاری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با حضور ایشان، رییس و مسئولین دانشگاه و جمعی از اصحاب رسانه، پنج‌شنبه شب 13 اسفندماه، در محل مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه برگزار شد.

دکتر سید حسن هاشمی وزیر محترم بهداشت برگزاری این مراسم را فرصت مغتنمی برشمرد که در جمع همکاران، اساتید، اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و خبرنگاران اصحاب رسانه حضور پیدا کرده و از همراهی خبرنگاران حوزه سلامت با دانشگاه علوم پزشکی در طول دو سال گذشته با رعایت انصاف، عدالت،حقوق شهروندی و... تشکر نمود.

وی برگزاری دوره پودمانی خبرنگاری سلامت را در جهت ایفای نقش خبرنگاران و امانتداری عنوان کرد، چرا که با توجه به حرفه سخت و پرمخاطره خبرنگاری، خیلی مهم است که خبرنگار بتواند صداقت حرفه ای را حفظ و به هر قیمتی تن به جلب مخاطب در رسانه های ملی، بین المللی و فضاهای مجازی ندهد.

وزیر بهداشت خطاب به خبرنگاران گفت: انشاا... قلم و زبانتان در مسیر اخلاق، متانت و عدالت اجتماعی عمل نماید و این حق مردم شریف ایران است که با راستی و صداقت تمام از اخبار و رویدادهای علمی و حوزه سلامت آگاه شوند.

دکتر هاشمی با اشاره به اولویت وزارت بهداشت که همان پیشگیری است، تصریح کرد: این مهم میسر نمی شود مگر با ارتقای دانش و سطح سواد سلامت مردم که در این راه نقش خبرنگاران حوزه سلامت بسیار پررنگ و حیاتی می باشد.

وزیر بهداشت افزود: در حوزه سلامت خیلی باید مراقب باشیم که اطلاع رسانی ها باعث عدم اعتماد گیرندگان خدمت به مسئولین این امر نشود، چرا که بخشی از درمان همان بحث اعتماد است.

در این مراسم دکتر اصغری رییس دانشگاه با ابراز خرسندی از افتتاح این دوره با حضور مقام عالی وزارت، گفت: لزوم آشنایی خبرنگاران با موضوعات تخصصی سلامت و ارایه آن به طور صحیح و مفید به مردم، می تواند در جهت ارتقای سلامت و سطح سواد سلامت جامعه ارزشمند باشد.

وی در ادامه افزود: با توجه به اهمیت خبر و رسانه در حوزه نظام سلامت، باید آشنایی کامل با مفاهیم سلامت داشته باشیم و خبرنگاران اصحاب رسانه بعنوان همکاران نظام سلامت می توانند در حفظ و ارتقای این امر کمک شایانی بنمایند.

رییس دانشگاه دانش افزایی، آگاهی بخشی و پرورش خبرنگاران آموزش دیده را از ارکان مهم پیشبرد اهداف نظام سلامت و ارتقای سطح سواد سلامت جامعه عنوان کرد و گفت: خبرنگاران سلامت جزیی از این نظام هستند و نباید طرف مقابل این نظام دیده شوند.

دکتر اصغری برگزاری این دوره پودمانی را در سه حیطه علمی خبرنگاری سلامت، ارتقای سلامت ترجمان و تبادل دانش جدید نظام سلامت و تعریف نظام سلامت بیان نمود که در هر حیطه با استفاده از تجربیات و دانش اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاه، برنامه های آموزشی به خبرنگاران عرصه سلامت ارایه خواهد شد.

دکتر فردوسی عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی در این مراسم در ارتباط با اولین حیطه‌ علمی خبرنگاری سلامت تحت عنوان «آشنایی با نظام سلامت» به بیان مطالبی پرداخت و گفت: اولین موضوعی که خبرنگاران سلامت بایستی از آن اطلاع کافی داشته باشند این است که بدانند نظام سلامت چه وظایفی بر عهده دارد و چه توقعی بایستی از آن داشته باشیم.

وی افزود: در این دوره خبرنگاران با مباحث مختلفی از جمله انواع نظام‌های سلامت در دنیا، نظام سلامت حاکم در ایران و زیر مجموعه‌های آن آشنا خواهند شد، همچنین با طرح تحول نظام سلامت و اهداف آن آگاهی پیدا خواهند کرد.

در ادامه دکتر شهنازی عضو هیأت علمی دانشکده بهداشت، طی سخنانی ارتقای سلامت را به عنوان دومین حیطه علمی آموزش به خبرنگاران معرفی کرد و افزود: در ارتقای سلامت مبحث اصلی توانمندسازی مردم است که بتوانند تصمیمات درستی درخصوص سلامتی خود بگیرند.

وی ادامه داد: گروه‌های مختلف در حوزه اطلاع‌رسانی بایستی با مواردی از قبیل سبک زندگی سالم در مردم آشنایی کامل داشته باشند و همچنین این نکته مهم را مد نظر قرار دهند که صرف انتقال دانش به مردم، به زندگی سالم منجر نخواهد شد بلکه آنچه مهم است نحوه انتقال پیام‌ها به مردم جامعه می‌باشد تا باعث تغییر رفتار  در افراد جامعه گردد.

دکتر شهنازی همچنین تاکید کرد: هدف اصلی در این حیطه آموزشی، آموزش مهارت‌ها در چگونگی تأثیرگذار بودن مطالب خبرنگاران در تغییر رفتار جامعه برای داشتن یک زندگی سالم در مردم می‌باشد.

گفتنی است ترجمان دانش تولیدی موضوعی بود که خانم دکتر زارع عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی به آن اشاره نمود و تصریح کرد: در این دوره در نظر است فاصله شواهد و مستندات تا عمل و تبادل آن کاهش پیدا کند.

وی همچنین گفت: هدف دوره ترجمان دانش تولیدی انتقال و تبادل آخرین یافته‌های پژوهشی به صورت قابل دسترس، مفید و به موقع به مردم می‌باشد.