پنج شنبه 22 09 1397

آخرین بروز رسانی : پنج شنبه, 22 آذر 1397

مقاله ها

انجام اولين عمل جراحي خارج كردن جسم خارجي در فضای گردن به روش Navigation Surgery در استان اصفهان در مركز آموزشي درماني الزهرا(س)

براي اولين بار در استان اصفهان، دكتر بيژن موحديان عطار، دانشيار و مديرگروه جراحي دهان، فك و صورت دانشگاه، اولين عمل جراحي جهت خارج ساختن جسم خارجي رانده شده به فضاي عميق صورتی گردني

را در مركزآموزشي درماني الزهرا (س)، به روش Navigation Surgery  انجام داد.

اين عمل جراحي بر روي بيماري كه قبلا درشهرديگري، تحت عمل ناموفق خارج سازي به روش معمول قرار گرفته بود انجام و از دستگاه  Navigation  همراه با ورودي DICOM سيتي اسكن سه بعدي با كنتراست استفاده گرديد. دراين عمل، موقعيت دقيق جسم خارجي درهرسه پلن فضايي و ارتباط آن با عروق ژوگولار و كاروتي با خطاي كمتر از یک دهم ميليمتر شناسايي شد. سپس با انتخاب كوتاه ترين و ايمن ترين مسير خروج، جهت جلوگيري ازآسيب به عروق حياتي دراطراف اين جسم، با استفاده از تنها يك برش ٥ ميليمتري درطي زمان ٢٠ دقيقه جسم مذكور خارج گرديد.  دكتر موحديان عطار اعلام نمود: به علت كوتاه بودن فرايند عمل و بيهوشي، ريكاوري بيمار بسيار سريع بوده و با فراهم بودن موقعيت دقيق عروق به صورت سه بعدي نسبت به جسم، ريسك آسيب و خونريزي به حداقل رسيد. وي ابراز اميدواري كرد با مساعدت خداوند متعال بتوان درآينده اي نزديك از اين روش نوين و بسيار دقيق جهت خارج سازي تومورهاي عميق و جسم خارجي در فضاهاي فک و صورت، گردني، تمپورال و اربيت بهره برد.

گفتنی است با انجام این عمل جراحی امکان استفاده از  navigation surgery در سایر زمینه های جراحی فک و صورت، که از فناوری های نوین در دنیا به شمار می رود، فراهم شد.