شنبه 01 07 1396

آخرین بروز رسانی : شنبه, 01 مهر 1396

مقاله ها

برگزاری نشست خبری پنجاهمین سال تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی

در آستانه پنجاهمین سال تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی، سه شنبه 21 شهریور ماه، اصحاب رسانه با حضور در دانشکده متبوع، طی نشست مطبوعاتی با دکتر طالقانی رییس دانشکده و دکتر شهریاری معاون مالی اداری دانشکده و مدیر اجرایی مراسم نکوداشت، به گفتگو نشستند.

در این نشست خبری دکتر فریبا طالقانی رییس دانشکده پرستاری و مامایی اظهار داشت: این مراسم به پاس 50 سال خدمت اساتید و فرهیختگان در دانشکده پرستاری برگزار خواهد شد و از بزرگان و فارغ التحصیلان دانشکده تجلیل به عمل خواهد آمد، همچنین این برنامه فضایی برای تجدید خاطرات و یادآوری وقایع گذشته است.

وی با اشاره به تأسیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1365 افزود: دانشکده پرستاری و مامایی اصفهان در سال 65 با تأسیس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و الحاق آموزش علوم پزشکی به این وزارت، با ادغام سه مرکز آموزشگاه عالی پرستاری اصفهان (تأسیس 1347)، مجتمع آموزشی وزارت بهداری و بهزیستی(سال1349) و مدرسه عالی پرستاری مهرآیین(تأسیس 1347) تأسیس شد.

رئیس دانشکده با بیان اینکه مراکز یاد شده به مدت 3 سال پرستارانی را تربیت می کرده اند، ادامه داد: در سال 54 این دوره آموزشی تربیت پرستار به 4 سال افزایش یافت.

وی در ادامه به بیان تغییرات حاصل شده در این دانشگاه در سال های 59 و 60 و بعد از انقلاب فرهنگی پرداخت و گفت: انحلال رشته علوم تندرستی و ادغام آن در رشته پرستاری، انحلال جمعیت شیرخورشید سرخ و تشکیل سازمان هلال احمر، راه اندازی دوره کاردانی پرستاری، راه اندازی و سپس ادغام دانشکده های اقماری در دانشکده پرستاری و مامایی اصفهان، راه اندازی و سپس ادغام آموزشگاه های بهیاری وابسته به دانشگاه در دانشکده، حضور دانشکده در جنگ تحمیلی، راه اندازی دوره های تحصیلات تکمیلی و راه اندازی و توسعه مجله دانشکده از جمله اقدامات انجام شده در این دانشکده بوده است.

دکتر طالقانی خاطرنشان کرد: در سال های 62 تا 64 با توجه به جنگ تحمیلی و نیاز کشور به پرستار دوره های 4 ساله متوقف شده و در مدت 2 سال پرستارانی در مقطع کاردانی تربیت می شدند و در سال 62 دانشکده با کنکور سراسری اقدام به پذیرش سالیانه 100 دانشجو در مقطع کاردانی کرد.

وی در ادامه ابراز کرد: در سال 1369 با هدف توجه به سیاست های توسعه آموزش عالی دولت و عنایت به رفع نیازهای مناطق محروم و توسعه فرهنگی و اجتماعی و تأکید نهادها و مسئولان محلی به ایجاد حداقل یک مرکز آموزش عالی در مناطق محروم و در جهت اجرای سیاست محرومیت زدایی دولت در سه شهر گلپایگان، داران و زرین شهر واحدهای اقماری راه اندازی شد.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی اضافه کرد: پس از گذشت 8 سال علیرغم همه تلاش های انجام شده توسط مجموعه اداری و آموزشی دانشگاه اهداف آموزش پرستاری به وقوع نپیوست، بنابراین مراکز نامبرده در دانشکده پرستاری و مامایی اصفهان ادغام شد و کلیه کادر اعم از هیأت علمی و اداری در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه مشغول به خدمت شدند.

وی در ادامه به حضور فعال اساتید و دانشجیان دانشکده پرستاری و مامایی در جبهه های جنگ اشاره کرد و بیان داشت: کمک رسانی در تجهیز بیمارستان های صحرایی جبهه، همکاری اساتید و دانشجویان در آموزش امدادگران و نیروهای داوطلب مردمی جبهه ها و همچنین برگزاری کلاس های آموزشی واقع در ستاد مشترک امداد و درمان استان اصفهان از جمله اقدامات در جنگ تحمیلی بوده است.

دکتر طالقانی همچنین عنوان کرد: دانشکده پرستاری همچنین تیم های امدادی و حضور مکرر اساتید و دانشجویان بسیجی در جبهه جنگ حق علیه باطل را داشت و شهدایی چون عبدالرحمن حیدری سرپرست وقت دانشکده و شهدای امدادگر چون کمال سرتاج، حسن خلیلیان و علی اکبر حسنان را تقدیم کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص راه اندازی دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشکده پرستاری گفت: نخستین دوره جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد پرستاری از سال 68 و در مقطع کارشناسی ارشد مامایی در سال 69 در این دانشکده مشغول به تحصیل شدند، در سال 82 نیز مجوز راه اندازی دوره دکتری تخصصی پرستاری اخذ شد و نخستین دوره دانشجویان این مقطع از نیمسال دوم 82-83 پذیرش شدند.

رئیس دانشکده اذعان کرد: در سال 85 دکتری بهداشت باروری و در سال 87 نخستین دوره کارشناسی اتاق عمل در دانشکده راه اندازی شد و سه رشته پرستاری، مامایی و اتاق عمل در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری در دانشکده فعال هستند.

دکتر طالقانی در پایان سخنان خود گفت: دانشکده پرستاری و مامایی در سال 47 فعالیت خود را با 30 دانشجو شروع کرد و در حال حاضر 1271 دانشجو در مقاطع مختلف در دانشکده مشغول به تحصیل هستند و سالانه حدود 700 پرستار در اصفهان تربیت می شوند و با توجه به اینکه کمیت دانشجویان تغییر کرده، کیفیت نیز باید تغییر کند و تخصصی شود تا بتوانیم با کیفیت بالا به ارائه خدمات بپردازیم.

در ادامه مراسم دکتر محسن شهریاری معاون پژوهشی مراکز تحقیقاتی پرستاری و مامایی در جمع خبرگاران گفت: 23 و 24 شهرویر ماه سال جاری همایشی را در راستای آیین نکوداشت پنجاهمین سال تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه اصفهان از فارق التحصیلان پنج دهه اخیر دانشگاه باشیم تا چراغ راهی برای دانشجویان جدید الورود باشند.

وی در ادامه افزود: از دیگر هدف های برگزاری این نکوداشت بالابردن هویت افراد و میزان شناسانده شدن گذشتگان و صاحبان فکر در این حوزه است.

دکتر  شهریاری شرکت کنندگان این نکوداشت را افرادی از خانواده شهدا، آسیب های شغلی، رؤسای پیشین دانشکده و محمد میرزا بیگی معاون وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی معرفی کرد و گفت: 13 نفر از چهره های ماندگار دانشکده پرستاری و مامایی تجلیل می شود که برخی از آنها رؤسای قبلی دانشکده پرستاری و برخی دیگر افرادی هستند که خدمت خاص داشته اند که از جمله آنها می توان به خانواده شهید حیدری و جانباز، صالحی خواه (رئیس دانشکده ) و شهدای امدادگر که در این دانشکده تربیت شده اند اشاره کرد و همچنین 12 هزار نفر از فارق التحصیلان سال 1347 -1387 تجلیل به عمل می آید.

وی خاطر نشان کرد: در راستای این کار برای به نمایش گذاشتن تاریخچه این دانشکده مقداری از اسناد پرستاری و مامایی و لباس ها نمایشگاه کوچکی در نظر گرفته شده است و همچنین در صدد تالیف کتاب تاریخچه پرستاری هستیم.

دکتر شهریاری در پایان سخنان خود به این نکته اشاره کرد که تنها مرکز تحقیقات پرستاری و پزشکی کشور در استان اصفهان قرار دارد و یکی از مهم ترین کتابخانه ها در اختیار این دانشکده می باشد.

گفتنی است مراسم  نکوداشت پنجاهمین سال تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی، طی دو روز پنجشنبه 23  و جمعه 24 شهریور ماه جاری در دو محل دانشکده پرستاری و مامایی و تالار فیروزه دانشگاه برگزار می شود.