دوشنبه 02 05 1396

آخرین بروز رسانی : دوشنبه, 02 مرداد 1396

spring-branches-trees.jpg

استاد پیشکسوت مرحوم دکتر مصطفی شیرزادی

مرحوم دکتر مصطفی شیرزادی دارای مدرک فلوشیپ الکتروانسفالوگرافی و از اساتید بازنشسته دانشگاه، متولد 1311 شهرستان لنجان اصفهان بود.

ایشان در سال 1343 در رشته پزشکی عمومی از دانشگاه اصفهان فارغ‌التحصیل شد. سپس تخصص اعصاب خود را در سال 1352 از دانشگاه جرج‌تون آمریکا دریافت کرد. دکتر شیرزادی در سال 1353 موفق به دریافت مدرک فلوشیپ الکتروانسفالوگرافی، از دانشگاه آمریکا گردید.

مرحوم دکتر شیرزادی در طول دوران فعالیت خود در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اقدامات شاخص و برجسته‌ای را انجام داد که از جمله می‌توان به بنیانگذاری شورای پژوهشی دانشکده پزشکی و راه‌اندازی گروه اعصاب در دانشگاه اشاره نمود.

وی همچنین به عنوان مدیر گروه اعصاب، معاون آموزش تخصصی دانشکده پزشکی و عضو هیات ممیزه دانشگاه و نیز عضویت در مجامع علمی متعدد از جمله عضویت در آکادمی نورولوژی و الکتروانسفاگرافی آمریکا، عضویت در فرهنگستان و نیز انجمن اعصاب و انجمن علوم داخلی ایران خدمات فراوانی را به جامعه علوم پزشکی عرضه داشت.

ایشان علاوه بر فعالیت‌های اجرایی متعدد، کتاب‌هایی را نیز تألیف نمود که از آن جمله می‌توان به تألیف کتاب‌های‌ "طوفان مغز در خصوص صرع و انواع تشنجات" و اختلالات تکلمی اشاره کرد. وی همچنین بیش از 50 مقاله‌ در زمینه‌ مغز و اعصاب منتشر نموده است.

دکتر شیرزادی بهترین خاطره دوران خدمت خود را زمانی عنوان نمود که در دانشکده افسری به عنوان نگهبان خدمت می‌نمود و یک روز صبح هنگام، زمانی که آفتاب در حال طلوع کردن بود، با اینکه، هیچ نگهبانی اجازه ترک محل نگهبانی و گذاشتن اسلحه بر روی زمین را نداشت، با خیال راحت اسلحه را کناری گذاشته و نماز خواند و به خواست خداوند هیچ مشکلی برای ایشان پیش نیامد.

این استاد مرحوم، از اساتید حوزه مرحومین شیخ محمد حسن فقیه، سالک و شیخ محمد حسن نجف‌آبادی یاد می‌نمود و ایشان را از جمله افراد تاثیرگذار در زندگی خود از نظر صداقت و درستی می‌دانست.

مرحوم دکتر شیرزادی رمز موفقیت خود را پشتکاری فراوان در کسب علم و کمک به همنوع و نیز مطالعه مستمر عنوان و به دانشجویان و پزشکان جوان نیز توصیه می‌نمود که بایستی مطالب جدید را بیاموزند و با علم روز هماهنگ شوند:

تحصیل دوام خواهد و جد و طلب                                 تقوا و ریاضت و طهارت و ادب

پیوسته به روز درس و تکرار به شب                            بی این همه تحصیل خیالی است عجب