یکشنبه 01 05 1396

آخرین بروز رسانی : یکشنبه, 01 مرداد 1396

samamos12.jpg

دکتر ایرج حق شناس

دکتر ایرج حق شناس فوق تخصص اطفال و نوزادان، از اساتید بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در نيمه اول تيرماه 1316 در نی ريز استان فارس در خانواده ای با ایمان دیده به جهان گشود.

تحصيلات ابتدائی و سيکل را از سال 1323 تا 1333 در نیريز و سيکل دوم دبيرستان را از سال 1333 تا 1336 در شیراز به اتمام رساند.
تحصيلات دانشگاهی را در دانشکده پزشکی شيراز از سال 1336 تا سال 1343 گذرانده و از سال 1343 تا 1344 خدمت نظام وظيفه را بعنوان سپاهی بهداشت در توابع جيرفت و بشاگرد انجام نمود و بعلت خدمات درمانی و بهداشتی به مردم محروم آن منطقه بعنوان سپاهی نمونه معرفی گرديد.

از سال 1345 تا 1349 بعنوان مسئول طب پيشگيری در شهرستانهای استهبان و داراب و فسا در استخدام سازمان برنامه به خدمت پرداخت و ازسال 1349 برای ادامه تحصيل عازم آمريکا گرديد.

پس از سه سال تحصيل در ايالت ميشيگان و دو سال در ايالت تنسی و گذراندن پنج سال دوره اطفال و نوزادان و موفقيت در بورد ايالتی ميشيگان و اخذ مجوز طبابت در آمريکا، در مردادماه 1354 خدمات آموزشی و درماني خود را در بخش اطفال و نوزادان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آغاز نموده و از خردادماه 56 لغايت شهریور 58 علاوه بر مسئوليت درمانی و آموزشی بنا به پيشنهاد مدير گروه وقت و بنيانگذار بخش اطفال دانشکده پزشکی اصفهان بعنوان معاونت گروه معرفی گرديد.

وی مجددا در آبان ماه 70 بمدت دو سال و از آذرماه 76 بمدت 6 سال مديريت گروه را بر عهده داشت.

دکتر حق شناس در سال 76 از مرتبه دانشياری به مرتبه استادی ارتقاء يافت و علاوه بر مسئوليت گروه و مسئوليت بخش نوزادان، مدیریت کميته ترويج تغذيه با شير مادر استان و مدیریت کميته احياء نوزادان را عهده دار بود که با همکاری اعضاء هيأت علمی گروه اطفال و اعضای گروههای بيهوشی، زنان و مامائی و دانشکده پرستاری و مامائی و اعضای معاونت بهداشت و اعضای گروه برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر و احیاء نوزادان به اجرا گذاشته شد.

وی همچنین علاوه بر برنامه آموزشی ترويج تغذيه با شير مادر در استان اصفهان،  قسمتی از برنامه های آموزشی استانهای چهار محال بختیاری، کرمان، يزد، کرمانشاه، خوزستان و لرستان هم به عهده داشت که با همکاری اعضاء هيأت علمی آن استانها به ایفای نقش می‌پرداخت.

ایشان در سال تحصيلی 78-77 بعنوان استاد نمونه انتخاب گرديد و در اسفندماه 82 با تقاضای شخصی خود به افتخار بازنشستگی نائل آمد.

از وی مقالات فراوانی در زمینه های اطفال و نوزادان منتشر گردیده است که منبع بسیار مفیدی برای دانشجویان این رشته به شمار می‌رود.

دکتر حق شناس بهترین خاطره دوران خدمت خود را زمان طرح سربازی خود در منطقه محروم عنوان کرد که توانسته بود به بهداشت و واکسناسیون مردم آن منطقه کمک نماید.

ایشان همچنین توکل به خداوند متعال، تلاش و پشتکار فراوان و همچنین تشویق پدر و مادر و دعای خیر آنان را رمز موفقیت خود می‌داند.

این بازنشسته فرهیخته دانشگاه به پزشکان جوان توصیه می‌کند هر رشته را که به عنوان تخصص خود انتخاب می‌کنند بایستی مورد علاقه آنان باشد و در کار خود جدی و کوشا باشند و حتما توکل به خداوند را در تمام امور خود مد نظر داشته باشند.

گفتنی است ایشان در سال 1349 ازدواج کرده که ثمره اين ازدواج دو دختر و يک پسر می‌باشد.