پنج شنبه 02 09 1396

آخرین بروز رسانی : پنج شنبه, 02 آذر 1396

جناب آقای دکتر سید محمدرضا خادمی

دکتر سید محمدرضا خادمی متولد سال 1325 شهرستان اصفهان می‌باشد.

وی پس از فارغ‌التحصیلی در رشته پزشکی عمومی از دانشگاه تهران، در سال 1354 تخصص عفونی خود را از دانشگاه U.S.C.D کالیفرنیای آمریکا دریافت نمود و در مهر همان سال به عضویت هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان درآمد.

دکتر خادمی در سال 1373 برای اولین بار مرکز تحقیقات عفونی و گرمسیری در ایران را تأسیس و پایه‌گذاری نمود.

وی همچنین انجمن اسلامی دانشجویان را با همکاری شهیدان بزرگوار دکتر لبافی‌نژاد و دکتر لواسانی در سال 1345 تأسیس نمود.

ازدیگر اقدامات برجسته و شاخص ایشان در دوران خدمت می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

- ایجاد انجمن متخصصین عفونی و گرمسیری ایران(شاخه اصفهان)

- یکی از مؤسسین بخش و گروه عفونی در بیمارستان فیض و سپس انتقال به بیمارستان امین

- اخذ مجوز و انتشار مجله بیماری‌های عفونی و گرمسیری با همکاری هیأت تحریریه

وی همچنین به عنوان رییس بخش عفونی و مدیر گروه عفونی و گرمسیری، مشاور استاندار وقت در امور بهداشتی، رییس کمیسیون بهداشت و درمان استان اصفهان، مسئول ستاد پشتیبانی جبهه و جنگ هلال احمر، عضو هیأت امتحان بورد تخصصی و نیز سردبیر مجله بیمارستان‌های عفونی و گرمسیری، فعالیت‌های اجرایی متفاوتی را به انجام رساند.

دکتر خادمی که مسلط به دو زبان انگلیسی و فرانسه مسلط می‌باشد، در مجامع علمی کشوری و بین‌المللی متفاوتی عضو بود که از جمله می‌توان به نایب رییسی انجمن بیماری‌های عفونی و گرمسیری ایران، عضویت در انجمن‌های اپیدمیولوژیست‌های بین‌المللی IEA، متخصصین عفونی آمریکا، پیوند اعضا و ریاست انجمن متخصصین عفونی و گرمسیری اصفهان اشاره نمود.

وی علاوه بر فعالیت‌های اجرایی خود کتاب‌های زیادی را تألیف و یا ترجمه نمود، از جمله کتاب دستگاه گوارش و بیماری‌های ‌آن، لمس شکم در معاینه بالینی، احیای قلبی تنفسی­- تنفس مصنوعی، درسنامه بیماری‌های عفونی1381 و ترجمه کتاب عفونی نلسون 2000 و چندین مقاله نیز در زمینه‌های بیماری‌های داخلی و بیماری‌های عفونی و گرمسیری و سل منتشر کرد.

وی در خصوص اساتید تاثیرگذار در زندگی خود می‌گوید: آقای دکتر قریب از جمله اساتیدی بود که دارای شخصیتی والا و ارزشمند بود و آقایان دکتر آرمین و دکتر بهادری که در آن زمان در هنگام تهاجم مأمورین به کتاب‌های انجمن اسلامی به ما کمک فراوانی نمودند.

وی به بیان خاطره‌ای از دوران خدمت خود می‌پردازد و می‌گوید:

در زمان جنگ، در ایام تعطیلات نوروزی در بیمارستان‌های امین، سیدالشهدا(ع)، شهید بهشتی و عیسی‌بن مریم(ع) با یک عفونت سراسری برای نوزادان روبرو شدیم که بلافاصله تیم پزشکی تحقیقات وسیع خود را در این زمینه شروع کرد و یک نمونه از مایع نخاع را سریعاً به انستیتو پاستور فرانسه ارسال و سپس به بررسی بیشتری پیرامون علت مرگ نوزادان پرداخت. بعد از تلاش‌های بسیار متوجه شدیم مجروحینی که از کردستان به بیمارستان امین منتقل شده بودند حامل این میکروب‌ها بودند(در زمان بمباران شیمیایی مناطق توسط عراق که احتمالاً با بمباران میکروبی نیز همراه بوده است). به هر جهت در زمان ارسال نمونه به فرانسه و بررسی پیرامون مسئله، چندین نوزاد به طور برق‌آسا فوت شده بودند.

نهایتاً پس از ارسال نتیجه آزمایش از فرانسه مشخص گردید که میکروب از نمونه‌های نادر سالمونا بوده و احتمالاً کشور ما با یک جنگ بیوتکنولوژی و میکروبی روبرو بوده که آن هم با تلاش تمامی پزشکان متخصص سریعاً جلوی پیشروی گرفته و از این مرحله هم کشور ما سربلند بیرون آمد.

دکتر خادمی به پزشکان جوان توصیه می‌نماید که کمک و خدمت به بیماران را هدف اصلی خود بدانند و گفت: پزشکان جوان و کسانی که تازه به عرصه بهداشت و سلامت مردم قدم برداشته‌اند بایستی بدانندکه در زندگی هیچگاه ناامید نشوند، مطالب درسی و پژوهشی را با جدیت پیگیری نموده و در درمان بیماران بی‌بضاعت و نیازمند کوشا باشند. پزشکان باید در راه خدمت به بیماران به خداوند متعال توکل نمایند و از او طلب شفا کنند و در راه خدمت و ایثار، شب را از روز نشناسند و اجر معنوی را بر اجر مادی ترجیح دهند.

دکتر خادمی در پایان رمز موفقیت خود در زندگی را توکل به خداوند متعال و کوشش و پشتکار فراوان و همچنین توسل به ائمه معصومین علی‌الخصوص حضرت حجت(عج) و حضرت فاطمه زهرا(س) عنوان نمود.