یکشنبه 17 01 1399

آخرین بروز رسانی : یکشنبه, 17 فروردين 1399

خوب و بد کاکائو برای کودکان

توجه به سلامت کوچک‌ترها، شانس تندرستی را در بزرگ‌سالی افزایش می‌دهد

در همایش شکلات و قهوه، دکتر رؤیا کلیشادی، متخصص کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره کاکائو و خواص آن برای کودکان به مباحثی پرداخت که به آن اشاره می‌کنیم.

*پیشگیری اولیه بیماری‌ها از کودکی

در گروه سنی کودک و نوجوان، توجه به رشد و نمو اهمیت زیادی دارد؛ به طوری که اگر اختلالی در این بازه زمانی برای آنها به وجود آید، می‌تواند عوارض غیر قابل جبرانی داشته باشد. برعکس اگر به تغذیه آنها در این سن توجه شود، به سـلامتشان در بزرگ‌سالی کــمک می‌کـند؛ اما همان‌طور که شاهدیم با سبک زندگی غلطی که اغلب ما در پیش گرفته‌ایم، بیماری‌ها افزایش یافته و گریبان‌گیر بسیاری از افراد در جامعه شده است.به‌خصوص بیماری‌های غیر واگیر مثل دیابت، پر فشاری خون، پوکی استخوان، بیــماری‌های کبــدی، کلیوی، سرطان و غیره.در این بین پیشگیری اولیه اهمیت زیادی دارد و باید به سوخت‌و‌ساز بدن توجه کرد؛ چرا که سوخت‌و‌ساز بدن، روی سلامت ما تأثیر زیادی دارد.

*کاکائو، از علایق کودکان

یکی از مواد غذایی مورد علاقه کودکان کاکائو است. کاکائو انواع و اقسام دارد در عین حال که می‌تواند اصلی یا تقلبی باشد.

*فوایدی که نصیب کودکان می‌شود

کاکائو در صورت اصلی بودن و نداشتن مواد افزودنی می‌تواند مفید باشد. به طور معمول در کاکائو مغزیجات  وجود دارد که حاوی کمی چربی است. همچنین دارای آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند در کاهش بیماری‌ها تأثیر داشته باشد.کاکائو پروتئین بالایی دارد که برای رشد نمو کودکان و برای سلامت تنفس و قلب و عروق مفید است. در ضمن حاوی کافئین است که مصرف کم این ماده غذایی برای بدن لازم است.

از  طرف دیگر مس، آهن، روی و منیزیوم دارد.مواد معدنی دیگر موجود در کاکائو مواد ضد استرس است، همچنین برای درمان سرفه و ریه و در پیشگیری از گرفتگی عروق مؤثر است، کاهنده فشار خون است، اثر ضد دیابتی و ضدچاقی و...  دارد.

علاوه بر این، جریان گردش خون را روی مغز بیشتر می‌کند و از آنجایی که افزایش‌دهنده سروتونین است، شادی ‌بخش و کاهش‌دهنده افسردگی است. از دیگر فواید آن، این است که به تقویت‌ سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و اثر ضد عفونی‌‌کنندگی دارد. همچنین برای پوست می‌تواند مفید باشد؛ چرا که بررسی‌ها نشان داده است این ماده غذایی آبرسان پوست است.

در کل می‌توان گفت: کاکائو برای کودکان مفید است اما به شرط مصرف نوع مرغوب آن و در میزان کم.

*مضراتی که نصیب کودکان می‌شود

با وجود تمام مزایا و فواید کاکائو، این مواد غذایی می‌تواند عوارضی داشته باشد؛ به‌ خصوص اگر از نوع نامرغوب انتخاب شده باشد.از جمله اینکه باعث افزایش ادرار برای کودکانی می‌شود که کنترل ادرار ندارند. برای افراد بیش‌فعال نیز مضر است.همچنین برای افرادی که دچار اختلالات خواب، تپش قلب، میگرن  یا آلرژی هستند، مناسب نیست و در برخی افراد ایجاد یبوست می‌کند.