چهارشنبه 09 01 1396

آخرین بروز رسانی : چهارشنبه, 09 فروردين 1396

setad2.jpg

ساخت و ارزیابی پارامترهای فارماسیوتیکس فرآورده موضعی خود امولسیونه روغن میخک در پایه روغن شترمرغ در جلوگیری از ریزش مو، در دانشکده داروسازی و علوم دارویی اصفهان

به گزارش روابط عمومی دانشکده، خانم عاطفه سادات حسینی از رساله دکتری عمومی خود تحت عنوان «ساخت و ارزیابی پارامترهای فارماسیوتیکس فرآورده موضعی خود امولسیونه روغن میخک در پایه روغن شترمرغ در جلوگیری از ریزش مو» که با راهنمایی خانم ها: دکتر لیلی صفائیان و دکتر شهرزاد برادران و آقای دکتر محمد علی شاطالبی انجام شده و به شماره طرح تحقیقاتی393543 به ثبت رسیده است، با موفقیت دفاع نمود.

از دیدگاه مصرف کننده، تمایل زیادی به استفاده از فرمولاسیون های چند منظوره وجود دارد. مثلاً حالت دهندگی، تحریک فولیکول های مو و تمیزی مو را در کنار هم ایجاد کنند. اوژنول گیاه میخک (تقریباً 70% روغن میخک را اوژنول تشکیل می دهد) اثرات آندروژنیک از خود نشان داده و ریشه­ی مو را تحریک می­کند تا تغذیه­ی بهتری داشته باشد، بنابراین اوژنول کاندید خوبی برای فرمولاسیون های ضد ریزش مو است. هدف از این مطالعه ساخت ترکیبی خود امولسیون شونده شامل اوژنول در روغن شترمرغ به عنوان حامل و سرفکتانت کاتیونی به عنوان حالت دهنده است.

ابتدا اوژنول موجود در روغن میخک توسط uv اسپکترومتر شناسایی شده است. روغن شترمرغ مطابق با استاندارد روغن­ها مورد شناسایی قرار گرفت. فرمولاسیون­های مورد نظر تهیه شد و بهترین فرمولاسیون انتخاب گردید تا سایر تست های فارماسیوتیکس مثل : pH سایز ذرات، یکنواختی محتوا و آزادسازی دارو روی آن انجام شود. فرمولاسیون های منتخب به صورت بالینی روی پشت رت ها آزمایش شدند. کنترل مثبت در این آزمایش محلول استاندارد ماینوکسیدیل 5% و کنترل منفی نرمال سالین بوده است.

فرمولاسیون منتخب ویژگی افزایش رشد مو را با تاخیر زمانی بیشتری نسبت به ماینوکسیدیل نشان داد ولی بعد از یک هفته رشد مو سرعت گرفت.