سه شنبه 13 03 1399

hemayat.jpg

اخبار و دانستنیهای کرونا

تایید قطعی تجویز داروهای رقیق‌کننده خون برای بیماران کووید-19

رییس کمیته علمی ستاد کرونا از تایید بی اثر بودن داروهای انتخابی برای درمان مبتلایان به کووید-۱۹ خبر داد و گفت:

مطالعات ما نشان می‌دهد که برخی از بیماران بستری به دلیل لخته شدن خون فوت می‌کنند؛ از این رو استفاده از داروهای ضد انعقاد خون در پروتکل درمانی کشور وارد شده است و بر این اساس همه بیماران بستری ملزم به استفاده از این داروها هستند.

-          قیمت مصوب ماسک‌های سه لایه و N۹۵

مدیرکل اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو:  قیمت مصوب ۱۶۰۰ تومان برای ماسک‌های سه لایه  تعیین شد.

قیمت ماسک‌های N۹۵هم با توجه به نوع ماسک قیمت‌ها متفاوت است و از حدود ۴۵۰۰ تومان شروع می‌شود و نهایتا به ۱۵۵۰۰ تومان می‌رسد.

دپوی اقلام حفاظتی به میزان مورد نیاز برای پیک احتمالی در پاییز در حال انجام است. در حال حاضر در کشور سه تولیدکننده تشخیص مولکولی و یک تولید کننده کیتهای سرولوژی درحال فعالیت هستند.

واردات اقلام حفاظتی مرتبط با کرونا متوقف شد.

-          علائم کرونا در کودکان چیست؟

محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران معتقدند با توجه به شواهد موجود، کودکان مبتلا به کووید-۱۹ معمولا بدون علامت هستند و در صورت علامت‌دار شدن علائم مختلفی از جمله تب و سرفه از خود نشان می‌دهند.

-          کرونا از راه زخم هم منتقل می‌شود؟

محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران:  تاکنون هیچ موردی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق زخم گزارش نشده است و شواهدی در این زمینه وجود ندارد.

-          تفکیک آنفلوانزا و کرونا؛ نگرانی اصلی برای فصل زمستان

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی گرمسیری:  با شروع زمستان آنفلوآنزای فصلی هم شیوع پیدا می‌کند و تفکیک بیماران کووید۱۹ از آنفلوآنزا برای پزشکان و بیماران سخت‌تر و یک مساله جدی خواهد شد.

-          کدام گروه‌های خونی بیشتر به کرونا مبتلا می‌شوند؟

یک فوق‌تخصص خون و انکولوژی:  به طور کلی می‌توان گفت یا تفاوتی میان احتمال ابتلا به کرونا در گروه‌های خونی وجود ندارد یا این اختلاف بسیار کم است.

تنها برخی مطالعات نشان داده است گروه خونی A، اندکی بیشتر در بیمارانی که به کرونا مبتلا شدند، نسبت به جمعیت عادی بیمار شده، دیده می‌شود.

-          ویروس کرونا با احتمال بسیار بالا از طریق حرف زدن منتقل می‌شود

نتایج یک تحقیق که در هفته‌نامه آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا (PNAS) منتشر شده به نقش بسیار مهم ریز ذره‌های بزاقی در انتقال بیماری کووید ۱۹ اشاره کرده است.

بر اساس این تحقیق ریز ذره‌های بزاقی تولید شده توسط گفتار می‌توانند در یک فضای بسته به مدت بیش از ده دقیقه در هوا معلق بمانند.

-          بیماری کاوازاکی ربطی به کرونا ندارد

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا:  بیماری کاوازاکی جدید نیست و ربطی به کرونا ندارد.

کاوازاکی یک بیماری است که تقریبا در کودکان زیر۵سال رخ می دهد و یکی از دلایل بیماری‌های قلبی بوده و رگ ها و شریان های قلب را درگیر می کند که با کرونا اشتباه گرفته شده است.

-          آیا علائم کرونا در جهان تغییر کرده است؟

علیرضا زالی، فرمانده ستاد ملی مدیریت مقابله با بیماری کرونا: موضوع تغییرعلائم ویروس کرونا به مرور زمان، می‌تواند صحت داشته باشد.

پیش بینی می‌شود در بازگشت مجدد، این ویروس بافت های دیگر بدن را درگیر کند.

نشانه‌های شایع تشخیص کرونا در حال حاضر تب، سرفه خشک، تنگی نفس و خستگی است.