یکشنبه 17 01 1399

آخرین بروز رسانی : یکشنبه, 17 فروردين 1399

باورهای نادرست باعث افزایش تقاضای ماسک پزشکی شد

تقاضا برای خرید ماسک پزشکی در روزهای اخیر و پس از واهمه جهانی درباره شیوع ویروس کرونا افزایش یافته درحالیکه به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه، باورهای نادرست درباره استفاده از ماسک در بین مردم، سبب افزایش بسیار زیاد تقاضا برای خرید ماسک شده است.

دکتر آرش نجیمی با بیان اینکه این امر قیمت ماسک را در روزهای گذشته افزایش داده است، افزود: در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با نظارت مداوم بر مراکز تولید و توزیع ماسک در استان، مانع افزایش قیمت ماسک در شرایط کنونی شده است.

وی با بیان اینکه یکی از مسائل متداول در بین مردم در هنگام شروع بیماری‌های ویروسی مانند آنفلوآنزا و در شرایط کنونی، کرونا، استفاده از ماسک است، تاکید کرد: ماسک، بیشتر برای بیماران و مراقبین بیمار توصیه می‌شود و به بیمارانی که انتشار دهنده عامل بیماری‌زا هستند تاکید می‌شود که از ماسک جهت پیشگیری از ابتلای افراد سالم استفاده کنند در حالیکه هیچکدام از منابع و راهنمای موجود درباره ویروس کرونا، استفاده افراد سالم جامعه از ماسک را برای پیشگیری از ابتلا پیشنهاد نکرده اند.

وی تصریح کرد: استفاده از ماسک می‌تواند در برخی مواقع سبب کم توجهی به روش‌های موثر پیشگیری مانند شستن دست‌ها شود، علاوه بر اینکه ماسک با افزایش مدت زمان استفاده و مرطوب شدن می‌تواند منبعی برای جذب انواع میکروب ها نیز باشد.

دکتر نجیمی افزود: در رفت و آمدها و فعالیت‌های معمول شهروندان نیاز به استفاده از ماسک وجود ندارد مگر در هنگام شیوع بیماری و ماندن فرد به مدت زمان طولانی در مکان‌های شلوغ.

وی از مردم خواست با رعایت صحیح روش‌های پیشگیری شامل: شستن مداوم دست‌ها، رعایت بهداشت فردی در هنگام عطسه و سرفه، رعایت فاصله مناسب و همچنین استراحت و ماندن در منزل در هنگام سرماخوردگی و یا بروز علائم آن، از استفاده غیر ضروری از ماسک خودداری کنند.