یکشنبه 17 01 1399

آخرین بروز رسانی : یکشنبه, 17 فروردين 1399

9.jpg

مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان: افزایش 15 درصدی مسمومیت با گاز CO در سال جاری

روابط عمومی دانشگاه با همکاری مرکز فوریت های پزشکی استان به مناسبت فرا رسیدن فصل سرما و بکارگیری وسایل گاز سوز و مسمومیت های ایجاد شده توسط گاز CO و به منظور اطلاع رسانی، نشست خبری و مطبوعاتی را برگزار نمود.

در این نشست که مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان، مدیر روابط عمومی دانشگاه و جمعی از کارشناسان مرکز فوریت ها و اصحاب رسانه حضور داشتند، مسئولین به تشریح انواع مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن، اقدامات و روشهای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی به بحث و گفتگو پرداختند.

دکتر نجیمی مدیر روابط عمومی دانشگاه با اشاره به دستور اکید ریاست محترم دانشگاه و حساسیت در خصوص مباحث مسمومیت با گاز CO گفت: با توجه به بودجه اختصاص یافته به این بحث، روابط عمومی دانشگاه از ابتدای فصل سرما، وظیفه اطلاع رسانی و ساخت محتوا برای حساس سازی جامعه را برعهده دارد و این مدیریت با تولید و در اختیار دادن محتواهای مربوطه به رسانه ها و همچنین نشر در فضاهای مجازی این وظیفه خطیر در امر فرهنگ سازی، را به سرانجام خواهد رساند.

همچنین دکتر راستین مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان در سخنان خود با اشاره به مسمومیتهای گاز CO، گفت: این مسمومیت بر اساس سوخت نقص مواد فسیلی و ایجاد گازی به نام مونوکسید کربن است که گازی بی رنگ و بی بو می باشد.

وی افزود: در این مسمومیت اکسیژن رسانی به ارگان های بدن دچار اختلال شده و فرد احساس کسالت، خمیازه، خواب آلودگی، علایم سرماخوردگی، سرفه و ... می کند و در نهایت به سمت کما و یک خواب آرام می رود و فرصت امداد خواهی از فرد گرفته می شود.

دکتر راستین از جمله مواردی که باعث مسمومیت با گاز CO می شود را استفاده از زغال برای راه انداختن کرسی ها به عنوان سوخت ارزان و کم هزینه، بکارگیری بخاری های استانداردی که بصورت غیر استاندارد راه اندازی می شود، استفاده از پیک نیک در خودروها بعنوان وسایل گرمایشی یا درست کردن غذا و چای توسط راننده ها، روشن نگه داشتن خودروها در فضاهای بسته پارکینگ ها و چک نکردن خروجی های وسایل گرمازا، عنوان کرد.

مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان ، اکسیژن رسانی به فرد مسموم شده و قطع نشر گاز اصلی، چک کردن علائم حیاتی و دم و بازدم فرد، باز کردن یقه، دکمه ها و لباس فرد مسموم  را از اقدامات لازم قبل از رسیدن تکنسین های اورژانس بر سر مصدومین گاز گرفته بیان نمود.

دکتر راستین با بیان آمار در سال گذشته و 471 مورد مسمومیت با گاز CO ، تصریح کرد: بیشترین آمار مسمومیت مربوط به شهر اصفهان، نجف آباد و خمینی شهر می باشد که 26 مورد فوتی و 45 نفر نیز نجات پیدا کردند.

وی همچنین گفت: در ابتدای سال جاری تاکنون نیز 176 مورد مسمومیت صورت گرفته که 11 مورد فوتی را در برداشته است و نسبت به سال گذشته حدود 15 درصد افزایش پیدا کرده.

مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان اظهار نمود: این مرکز در طول 24 ساعت شبانه روز، 5000 امدادخواهی در سطح استان دارد که بر اساس تریاژ و فیلتر بندی توسط کارشناسان اورژانس، 15 درصد نیاز به انتقال مراکز درمانی، 70 درصد با مشکلات داخلی، قلبی تنفسی و ... و 40 درصد نیز حوادث ترافیکی و غیرترافیکی می باشند.

دکتر راستین در خصوص فرهنگ سازی و حساسیت سازی مردم در خصوص پیشگیری از مسمومیت های ایجاد شده توسط گاز CO گفت: مسمومیت با  CO مولتی فاکتوریال است و نیاز به اطلاع رسانی گسترده در تمام فصول از طریق ارگان های مختلف از قبیل شرکت گاز، آتش نشانی، رسانه ها، اورژانس، آموزش به دانش آموزان، زیر نویس های تلویزیونی و ... دارد.