جمعه 26 07 1398

آخرین بروز رسانی : جمعه, 26 مهر 1398

ghza.jpg

اعطای نشانهای ابن سینا و مریم میرزاخانی به هفت پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

در مراسمی که پنجشنبه ششم تیرماه با حضور دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جمعی از مدیران ارشد وزارت و نیز رئیس و معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه

در مدرس ابن سینا برگزار شد، نشانهای  ابن سینا و مریم میرزاخانی به هفت پژوهشگر برتر این دانشگاه اعطا شد.

دکتر شقایق حق جوی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در این خصوص اظهار داشت: اعتبار پژوهشی ابن سینا عالی ترین سطح حمایت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است که با حمایت وزارت متبوع  صورت می پذیرد و هدف از آن کمک به تیمهای تحقیقاتی سرآمد برای انجام کلان پروژه های بین رشته ای با همکاری پژوهشگران بین المللی است.

وی افزود: دستیابی به مرجعیت علمی، افزایش توانمندی نیروی انسانی، تقویت روابط بین الملل و توسعه زیرساخت های پژوهشی از دستاوردهای مورد انتظار این برنامه است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه خاطر نشان کرد:  نخستین دور فراخوان کلان پروژه های بین رشته ای ابن سینا سال گذشته برگزار گردید و از بین 72 دانشیار و استاد با سوابق پژوهشی ارزنده که واجد شرایط شرکت در فراخوان بوده اند، 24 نفر طرح پژوهشی ارائه نمودند. پس از دریافت نظرات داوران بین المللی و چند مرحله ارزیابی در نهایت توسط یک شورای عالی متشکل از پژوهشگران پیشکسوت داخل و خارج دانشگاه، سه تیم تحقیقاتی برگزیده شدند.

وی در ادامه گفت: موضوعات این تحقیقات عبارتند از ژن درمانی دیابت، بررسی نقش فلزات سنگین در تغییر میکروب های روده و ابتلا به سرطان دستگاه گوارش و نیز ساخت یک دستگاه برای تصویر برداری از شبکیه چشم و تحلیل خودکار تصاویر با استفاده از هوش مصنوعی که  برای حمایت از هر یک از این سه تیم مبلغ ده میلیارد ریال اعتبار پژوهشی در نظر گرفته شده است که در طی سه سال همزمان با پیشرفت پروژه و با تائید ناظر علمی پرداخت خواهد شد.

دکتر حق جو همچنین از اجرای نخستین دور فراخوان طرحهای تحقیقاتی ویژه اعضای هیات علمی با کمتر از 5 سال سابقه و پیشینه پژوهشی درخشان در سال گذشته خبر داد. هدف اصلی این فراخوان که به افتخار مرحوم مریم میرزاخانی نامگذاری شده است، حمایت از استادیاران جوان برای ایجاد ظرفیت های پژوهشی جدید در دانشگاه است و از تیم های تحقیقاتی برگزیده بسته به نوع طرح حداکثر تا دو میلیارد ریال در طی دو تا سه سال حمایت خواهد شد.

وی ادامه داد: در سال گذشته حدود 70 نفر واجد شرایط شرکت در این فراخوان بودند و 25 طرح پژوهشی دریافت شد که پس از مراحل مختلف داوری و ارزیابی در پایان چهار تیم برگزیده شدند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان موضوعات این چهار پروژه را ساخت یک سیستم راهبری مبتنی بر تصاویر پزشکی برای استفاده درعملهای جراحی ستون فقرات، استخراج ترکیبات دارویی از نرم تنان خلیج فارس، تدوین یک الگوی بومی برای غربالگری سرطانهای گوارش با در نظر گرفتن مولفه های اقتصاد سلامت و نیز راه اندازی یک داده پایگاه برای ثبت تجارب بالینی عنوان نمود.

لازم به ذکر است  مجریان اصلی این چهار پروژه، دکتر نسیم داداشی، دکتر افسانه یکدانه، دکتر رضا رضایتمند و دکتر علیرضا رحیمی نشان میرزاخانی را از معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت دریافت نمودند.

دکتر حق جو خاطر نشان ساخت:  دور دوم فراخوان کلان پروژه های ابن سینا و میرزاخانی در روزهای گذشته اعلام شده است و امیدواریم با تداوم برنامه هایی از این دست، دانشگاه بتواند به جایگاه شایسته خود در عرصه های نوین علمی دست یابد و توان نیروی انسانی برای حل مسایل پیچیده نظام سلامت افزایش یابد.

گفتنی است دکتر رسول صالحی، دکتر محمدحسن امامی و دکتر حسین ربانی پژوهشگران اصلی این سه تیم تحقیقاتی، مدال ابن سینا را از دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت دریافت نمودند. بر روی این مدال، تصویری از مدرس ابن سینا به عنوان یکی از کهن ترین نهادهای پژوهش و ترویج دانش پزشکی در جهان با قریب به هزار سال قدمت حک شده است.