جمعه 26 07 1398

آخرین بروز رسانی : جمعه, 26 مهر 1398

ghza.jpg

اطلاعیه فوری در خصوص آلودگی هوا

معاونت بهداشتی دانشگاه اعلام نمود:  پیرو اطلاعیه جوی اداره کل هواشناسی استان مبنی بر افزایش سرعت باد شرقی و احتمال وقوع پدیده گرد و خاک و کاهش دید از اواخر روز شنبه یکم تیرماه، در مناطق شرق و شمال استان

و همچنین احتمال ایجاد شرایط وقوع پدیده فوق در قسمت مرکزی استان طی روز یکشنبه  2 تیر و اوایل روز دوشنبه 3 تیرماه،

جهت کاهش اثرات ناشی از پدیده گرد و خاک بر سلامت جامعه، لازم است شهروندان  توصیه های بهداشتی زیر را مد نظر قرار دهند .

1) خودداری از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می شود تا شرایط به حالت مطلوب برگردد.

2) شهروندان محترم تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری فرمایند.

3) بیماران قلبی و تنفسی، مبتلایان به آسم، کودکان و سالمندان در فضاهای باز فعالیت ننمایند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری نموده و در منزل استراحت نمایند.

4) کلیه ورزشکاران و شهروندان از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیاده روی در این شرایط در هوای باز خودداری نمایند.

5) نوشیدن مایعات به ویژه آب در شرایط آلودگی هوا نه تنها باعث شستشوی دستگاه گوارش می شود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را نیز از بین می برد. از طرفی با نوشیدن آب و فعالیت دستگاه گوارش، بخشی از آلودگی های وارد شده به بدن توسط ادرار دفع می شود.

6) ماندن در ترافیک و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به اسم را در کودکان افزایش می دهد. آلاینده های موجود در هوای خیابان های پر رفت و آمد موجب کاهش سطح اکسیژن خون می شود. بنابراین حتی المقدور  در شرایط آلودگی هوا، کودکان را در منزل نگه دارند و ضمن نگهداری کودکان در منزل، درها  پنجره ها را بسته نگاه دارند و در صورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانند.

7) هنگام آلودگی هوا، از میوه ها و سبزیجات تازه بیشتر استفاده کنند. آنتی اکسیدان های (ترکیبات ضد سرطان) موجود در میوه ها و سبزیجات نقش حیاتی در سلامت ریه ها و کاهش اثرات آلاینده های هوا دارند.

8) ماسک های کاغذی معمولی و دستمال نمی توانند مانع ورود آلاینده های هوا به سیستم تنفسی شوند. بنابراین استفاده از آن ها توصیه نمی شود. لذا ماسک های ویژه ای که با عنوان P1 و P2 (ماسک های سوپاپ دار) که در داروخانه ها عرضه می شود برای این شرایط تا حدی مناسب است (مخصوصا برای افرادی که مجبورند در فضای باز فعالیت داشته باشند).