دوشنبه 12 03 1399

آخرین بروز رسانی : دوشنبه, 12 خرداد 1399

hemayat.jpg

حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت

هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت، صبح روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ماه، به مدت دو روز در جزیره کیش برگزار شد.

در این نشست که با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر بهداشت،رئیس انجمن دانشکده‌های پزشکی در اروپا، دکتر چنگیز رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و تعداد زیادی از مهمانان خارجی برگزار شد، مهم‌ترین چالش‌های حوزه سلامت در جهان، مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

در این مراسم که با هدف گسترش دسترسی مردم به خدمات بهتر سلامت برگزار گردید، در مجموع ۲۹ پنل و برای هر پنل یک سخنران ایرانی و یک سخنران خارجی قرار داده‌ شده تا با مشارکت یکدیگر موضوعات را مطرح ‌کنند.

گفتنی است چهار plenary با عناوین سلامت در شرایط ناایمن، توسعه پایدار سلامت با محوریت پوشش همگانی سلامت و بیماری‌های غیر واگیر، توسعه پایدار سلامت با محوریت محیط‌ زیست و آلودگی هوا و خدمات سلامت عادلانه، قابل تمکن و همگانی برای کشورهای با درآمد متوسط نیز برگزار گردید و در هر plenary وزرا، روسای سازمان‌های بین‌المللی و دانشمندان شناخته‌شده رشته مطرح‌شده حضور داشتند، همچنین در این نشست از سه سند جهانی (شماره مخصوص مجله lancet در مورد ایران، سند جهانی تروما که مجمع فرهنگستان‌های جهانی آن را تدوین کرده است و سند جهانی مبارزه با چاقی) رونمایی گردید.

در طول دو روز برگزاری این نشست، ۴ سخنرانی جامع توسط وزرای بهداشت، معاونین وزرای بهداشت و افراد تأثیرگذار بین المللی و ۴۳۲ سخنرانی توسط دانشمندان، صاحبنظران، سیاستگذاران و افراد تأثیرگذار از کشورهای دنیا برگزار گردید.

گفتنی است مجمع جهانی سلامت از سال ۲۰۰۹ در دنیا تشکیل شد و زیرساخت آن نیز گروه پیمان  M۸با محوریت دانشگاه چریته برلین است.

در مجمع جهانی سلامت در حوزه سیاستگذاری از نهادهای آکادمیک استفاده می‌شود و در سال ۲۰۱۶ دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان بیست و چهارمین عضو به گروه پیمانM۸پیوست و امروز این پیمان، ۲۵ عضو از کشورهای جهان دارد.

لازم به ذکر است ایران اولین کشور منطقه غرب آسیا، شمال آفریقا و مدیترانه شرقی است که عضو مجمع جهانی سلامت شده و برای اولین بار نیز این نشست در منطقه برگزار می‌شود.