یکشنبه 30 10 1397

آخرین بروز رسانی : یکشنبه, 30 دی 1397

معاون پژوهشی دانشکده توانبخشی دانشگاه: درمان‌های توانبخشی نیازمند یک سن خاصی نیست

دکتر ابراهیم صادقی معاون پژوهشی و مراکز تحقیقاتی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه طی گفتگویی گفت: درمان‌های توانبخشی نیازمند یک محدوده سنی خاص نیست و برای تمامی افراد که دارای مشکلات جسمی باشند در هر سنی، نیاز است.

دکتر صادقی اظهار داشت:  دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی از 14 دانشکده توانبخشی در سطح کشور است که از هفت رشته توانبخشی، 5 رشته در این دانشکده تدریس می شود.

وی با اشاره به اینکه دانشکده توانبخشی اصفهان رتبه برتر علمی پژوهشی از نظر چاپ تعداد مقالات علمی را دارد، افزود: از نظر چاپ تعداد مقالات در ژورنال های خارجی بسیار بالا است و همکاری خوبی با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی خارج از کشور داریم.

دکتر صادقی با اشاره به اینکه به طور متوسط سالانه بین 100تا 120 پذیر دانشجو در رشته های مختلف توانبخشی داریم، گفت: به طور تقریبی بین 20 تا 35 دانشجو سالانه  در مقطع کارشناسی ارشد و 2 دانشجو در مقطع دکتری و بین 70 تا 80 دانشجو در مقطع کارشناسی پذیرش می شوند.

*درمان‌های توانبخشی کیفیت زندگی را بالا میبرد

وی با بیان اینکه رشته توانبخشی امروز به خوبی در بین دانشجویان و حتی مردم جا افتاده است، ادامه داد: درمان‌های توانبخشی کیفیت زندگی را ارتقا می دهد، یعنی عرض و عمق زندگی را بالا می برد.

دکتر صادقی با بیان اینکه بسیاری از دردهای فیزیکی که مردم از سر ناآگاهی دارو مصرف می کنند تنها در حد یک مسکن موقتی خوب می شوند، گفت: این افراد اگر از درمان‌های توانبخشی استفاده می کنند اگر چه مدت زمان طولانی را باید طی می کردند تا بهبود پیدا کنند اما به طور کامل درمان می شدند.

معاون پژوهشی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: درصورتی که بیماران در زمان طلایی درمان های توانبخشی دریافت کنند به طور قطع جواب خواهند گرفت.

وی از وجود 5 گروه آموزشی در دانشکده توانبخشی از جمله ارتوپدی فنی، فیزیو تراپی،‌ کاردرمانی ، گفتار درمانی و شنوایی شناسی خبر داد و افزود: در دانشکده توانبخشی سه مرکز تحقیقاتی اختلالات اسکلتی عضلانی،  مرکز تحقیقات اختلالات ارتباطی روان و گفتار و مرکز تحقیقات شکاف لب و کام  فعالیت می نمایند.

دکتر صادقی با بیان اینکه سالانه 20 تا 25 طرح تحقیقاتی و بین 35 تا 40 پایان نامه در این سه مرکز تحقیقاتی تصویب می شود، گفت: حدود 25  تا 30 عدد مقاله در ژورنال های خارجی چاپ و حدود 40 مورد مقاله علمی و پژوهشی فارسی به چاپ می رسد.

وی چشم انداز دانشکده را انجام مداخلات زودهنگام برای انواع بیماران، انجام درمان در زمان طلایی و ایجاد بهبود کیفی زندگی به بیماران اعلام کرد و گفت: محور کارهای تحقیقاتی ما  مداخلات زودهنگام در ضایعات مختلف است  .

معاون پژوهشی دانشکده توانبخشی دانشگاه گفت: درمان های توانبخشی برای افرادی که مشکلات نورولوژی دارند مثل مشکلات عصبی یا سکته های مغزی، بیماران مبتلا به شکاف لب و کام، اختلالات ارتباطی و گفتاری و اختلالات رشد و تکامل است.

وی بیان داشت: لازم است که در سیاستگذاری های کلان سلامت توجه ویژه ای به متخصصان توانبخشی شود زیرا که به عنوان یکی از روش های پیشگیری بسیار می تواند مثمرثمر باشد.

دکتر صادقی افزود: امروز خروجی دانشکده های توانبخشی در سطح کشور بالا بوده است و زمینه اشتغال برای این افراد در رشته های خود بسیار زیاد است و به حدی رسیدیم که دیگر نیاز به ترتبیت دانشجوی جدید نداریم .