شنبه 27 07 1398

آخرین بروز رسانی : شنبه, 27 مهر 1398

ghza.jpg

اورژانس های پیش بیمارستانی و بیمارستان ها در مواجهه با اپیدمی احتمالی آنفولانزای انسانی آماده باشند

رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه در خصوص اپیدمی آنفولانزا گفت: با توجه به افزایش محسوس تعداد بیماران سرپایی و بستری با منشا احتمالی آنفولانزا و همچنین شرایط مساعد فصلی برای آغاز اپیدمی آنفولانزا

اورژانس های پیش بیمارستانی و بیمارستان ها بایستی در خصوص مواجهه با اپیدمی احتمالی آنفولانزای انسانی آمادگی لازم را داشته باشند.

دکتر غفور راستین در ادامه در نظر گرفتن موارد زیر را در این خصوص ضروری دانست:

- ضروری است کلیه پزشکان مراکز دولتی و خصوصی در خصوص اصول مراقبت بیماری آنفولانزا و شناسایی علائم خطر آن به ویژه در گروه های پرخطر مانند زنان باردار، مبتلایان به بیماری های مزمن و ... جهت ارجاع فوری بیماران بدحال به بیمارستان ها کاملا توجیه گردند.

- بیمارستان ها ضمن پیش بینی تخت های اضافی برای بستری موارد احتمالی و برای پذیرش بیماران با آنفولانزای شدید آمادگی داشته و از ارجاع غیرضروری به مراکز بزرگ دانشگاهی مانند بیمارستان الزهرا(س) خودداری کنند.

- کادر درمانی بیمارستان ها برای اجرای احتیاطات استاندارد کنترل عفونت در مواجهه با بیماران مشکوک به آنفولانزا از آمادگی لازم برخوردار باشند. ضمنا پیشنهاد می گردد از ظرفیت بخش ایزوله تنفسی با فشار منفی بیمارستان امین در مدیریت بیماران بدحال تنفسی استفاده گردد.

- مشخصات کلیه بیماران مشکوک به آنفولانزا که بستری شده اند باید در سامانه مراقبت سندرمیک ثبت گردد. بدیهی است بروز رسانی اطلاعات بالینی بیماران در این سامانه به ویژه وضعیت نهایی وی(ترخیصی یا فوت) از اهمیت بالایی برخوردار است.

- در صورت لزوم، نمونه گیری تشخیصی آنفولانزا به صورت محدود از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه(بیماران بد حال) و خانم های باردار مشکوک صورت گیرد.

هر بیمارستان موظف است نمونه های اخذ شده آنفولانزا را با درج بارکد روی آن و حفظ سرما به واحد مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت تابعه تحویل دهد. پاسخ آزمایش نمونه های ارسالی حداقل ۷۲ ساعت بعد از تحویل، در سامانه مراقبت سندرمیک ثبت می گردد.

- برای کلیه یماران مشکوک به آنفولانزا که بستری شده اند صرفنظر از نتیجه آزمایش PCR باید بلافاصله درمان با کپسول تامی فلو آغاز گردد. بیمارستان ها می توانند کپسول مذکور را از واحد مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت تابعه تحویل بگیرند.

- پروفیلاکسی موارد تماس نزدیک با بیمار مثبت قطعی آنفولانزا فقط به افرادی محدود می شود که واکسن آنفولانزای سال جاری را نزده و از لحاظ بروز عوارض آنفولانزا، پرخطر تلقی می شوند.(افراد دارای یک بیماری طبی مزمن و زنان حامله). پروفیلاکسی با کپسول تامی فلو روزانه یک کپسول به مدت ۱۰ روز می باشد.

- طبق دستورالعمل وزارت بهداشت و جهت جلوگیری از بروز مقاومت دارویی، تجویز تامی فلو جهت بیماران سرپایی ضروری نمی باشد اما در صورت لزوم تهیه دارو برای بیماران سرپایی صرفا در داروخانه های آموزشی سجاد و بیمارستان الزهرا(س) و با مهر متخصص میسر خواهد بود. شایان ذکر است عمر قفسه ای کپسول تامی فلو بر اساس تاییدیه رییس سازمان غذا و دارو به مدت یکسال دیگر(لغایت آوریل ۲۰۱۹) تمدید گردیده است.

- تیم های امدادی اورژانس پیش بیمارستانی در مواجهه با موارد مشکوک بایستی ضمن رعایت اصول مراقبت در بیماری آنفولانزا، نسبت به گروه های پرخطر(کودکان، مادران باردار، افراد کهنسال) توجه ویژه داشته باشند.