دوشنبه 19 09 1397

آخرین بروز رسانی : دوشنبه, 19 آذر 1397

تمام خدمات مراقبت و درمان ایدز رایگان است

کارشناس مسوول برنامه ایدز دانشگاه معتقد است مهمترین مسئله در خصوص ایدز تشخیص متصل به درمان و آغاز اقدامات درمانی در سریع ترین زمان بعد از تشخیص است.

دکتر مرجان مشکاتیان کارشناس مسوول ایدز دانشگاه افزود: طبق آخرین آمار ثبت شده در مهر 1397 تعداد 762 نفر مبتلا به ایدز در اصفهان شناسایی شده اند که از این تعداد، 135 نفر زن هستند.

این در حالی است که دکتر مشکاتیان با توجه به برآوردهای برگرفته از آمار کل کشور، احتمال می دهد تعداد کل مبتلایان در اصفهان باید حدود 3000 نفر باشد.

وی با بیان اینکه ضریب شناسایی بیماران در کشور حدود 40 درصد شده است افزود: بیماریابی باید افزایش پیدا کند، چرا که اچ آی وی اگر زود شناسایی شود یک بیماری عفونی قابل کنترل است و به همین دلیل است شبکه بهداشت و درمان اصرار به انجام آزمایش اچ آی وی دارد.

دکتر مشکاتیان شایعترین نوع انتقال اچ آی وی را به طور تجمعی، استفاده از سوزن و سرنگ مشترک در بین معتادان دانست. این درحالی است که بیماران جدید در هرسال بیشتر از طریق رابطه جنسی مورد انتقال این ویروس قرار گرفته اند.

کارشناس ایدز دانشگاه با اشاره به مراکزی که برای معتادان تزریقی در نظر گرفته شده است و در آن ها سرنگ و سوزن های تزریق ارائه می شود، افزود: تست اچ آی وی در این مراکز موجود است، همچنین، تیم های سیار در مناطق و گرمخانه هایی که به معتادان و زنان آسیب پذیر کمک رسانی می کنند هم در این مناطق، تست اچ آی وی انجام می دهند.

وی مهمترین مسئله در خصوص این بیماری را تشخیص متصل به درمان عنوان کرد و گفت: مسئله با اهمیت، آغاز اقدامات درمانی در سریع ترین زمان بعد از تشخیص است و تمام مراحل تشخیص و مشاوره تا خدمات مراقبت و درمان این بیماری رایگان است.

دکتر مشکاتیان همچنین از طرح "کامیونت سیار ایدز" که پروژه ای مشترک میان دفتر توسعه سلامت شهرداری، سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی است نام برد و گفت: در این پروژه به مناسبت هفته اچ آی وی، نیروهای متخصص در مناطق مختلف شهر اقدام به بیماریابی و تست رایگان اچ آی وی، مشاوره و اطلاع رسانی می کند.