دوشنبه 30 07 1397

آخرین بروز رسانی : دوشنبه, 30 مهر 1397

پنجمین کارگاه آموزشی PHTM در فوریت‌های پزشکی اصفهان برگزار شد

دکتر غفور راستین مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان گفت: پنجمین کارگاه آموزشی مدیریت پیش‌بیمارستانی بیماران ترومایی (PHTM) با مشارکت مربيان اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه

علوم پزشکی اصفهان در شهرستان نجف آباد برگزار شد.

وی اظهار کرد: این کارگاه آموزشی به مدت ۲ روز در تاریخ ۱۵ و ۱۶ مهر ماه سال جاری در دو نوبت صبح و بعدازظهر در مجموعه رفاهی باغ فردوس شهرستان نجف آباد با هدفِ ارتقای سطح دانش، نگرش و عملکرد پرسنل فوریت‌های پزشکی در برخورد با مصدومان ترومایی به صورت تئوری و عملی برگزار شد، که ۲۴ نفر از پرسنل اورژانس استان اصفهان شرکت کردند.
دکتر راستین افزود: در این دوره که مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان تصریح کرد: مباحث مختلفی چون تروما به سر و ستون مهره‌ها، قفسه سینه، شکم، لگن، اندام‌ها، مدیریت راه هوایی در بیماران ترومایی، کنترل خونریزی و شوک، نحوه برخورد با سوختگی ها، نحوه برخورد با کودک یا سالمندِ دچار تروما و ارزیابی بیمار ترومایی از عناوین مطرح شده در این دوره آموزشی بود.
دکتر راستین خاطرنشان کرد: در کنار هر مبحث تئوری، یک برنامه عملی پیش‌بینی شده بود که در قالب چهار ایستگاه مهارت آموزی، بیمارنماها براساس سناریوی از پیش تعیین شده برای بخش عملی گریم می‌شدند و اساتید در هر ایستگاه، شرکت‌کنندگان را برای انجام مهارت‌های استانداردِ برخورد با مصدومان ترومایی راهنمایی می‌کردند.
وی افزود: در این دوره دو روزه هر شرکت‌کننده حداقل ۱۲ سناریوی بیمار ترومایی را تمرین کرد و تمامی مباحث تئوری را در عمل انجام داد.
مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان گفت: در تلاش هستیم که در ماه‌های آينده نیز در هر ماه حداقل یک دوره PHTM را طبق الگوی استاندارد کشوری برگزار کنیم تا تمام پرسنل استان اصفهان بتوانند در این دوره شرکت کنند.
دکتر راستین با اشاره به اینکه این دوره به صورت کشوری و براساس دستورالعمل ابلاغ شده از سوی سازمان اورژانس کشور برگزار شد، اظهار کرد: در پایان دوره، آزمون کتبی و عملی از شرکت‌کنندگان به عمل آمد و نفرات برتر معرفی و تشویق شدند.
وی ادامه داد: در بخش آزمون کتبی و عملي در چهارمين دوره این کارگاه، " سید حمید موسوی " از شهرستان نجف آباد و " مصطفی مهدی زاده " از شهرستان خمینی شهر رتبه هاي برتر را به خود اختصاص دادند.